2. Concentrati-va pe Progresia in viata

Discutarea negativa de sine este adesea vinovata pentru negativitate in viata noastra. Prin concentrarea pe progresul catre obiective si pasi mici sau repere, acest lucru ajuta la schimbarea acelei mentalitati negative in pozitive.

Perfectiunea este dificil de abordat si schimband modul in care vorbim cu noi insine ne putem concentra pe lucrurile pozitive din viata.

Din pacate, suntem criticul nostru cel mai dur si perfectionismul va poate retine atata timp din viata. NU trebuie sa fii perfect pentru a face ceva; doar incearca.

Inceteaza sa fii atat de dur cu tine si pur si simplu incearca tot ce poti face zilnic – este singurul lucru pe care il poti face cu adevarat!

Depunerea eforturilor pentru perfectiune este un atribut pozitiv, dar nu ar trebui sa fie obsedat, deoarece acest lucru poate duce la niveluri excesive de stres, pierderea creativitatii, oboseala, stima de sine scazuta si nu te simti niciodata fericit cu viata ta.

De asemenea, multi perfectionisti intarzie, asteptand sa apara circumstantele perfecte inainte de a se simti capabili sa faca fata unei sarcini. Cand in cele din urma lucreaza la un proiect, deseori constata ca pur si simplu nu pot sa-l finalizeze, deoarece eforturile lor nu au fost suficient de bune. In mod ironic, aceasta rezulta intr-o sarcina incompleta, tardiva sau sub-standard – tocmai ceea ce incercati sa evitati in primul rand!

Dupa ce ai aflat ca depunerea eforturilor tale este mai mult decat suficient, nu vei mai evita sa lucrezi si productivitatea si calitatea muncii tale se vor imbunatati.