4 Sfaturi pentru taticii care doresc sa construiasca o relatie puternica cu copilul lor

4 Sfaturi pentru taticii care doresc sa construiasca o relatie puternica cu copilul lorCand vine timpul ca parintii sa paraseasca spitalul si sa-si ia nou-nascutii acasa, noii mame si tatii iau roluri diferite. Mamele care alapteaza sau care se ocupa de cea mai mare parte a bauturilor alcoolice, in timp ce petrec cateva luni pe concediu de maternitate, pot sa aiba mai multe sanse ca tatii sa se conecteze cu noii lor copii. Dar exista multe cai prin care noii tati se pot lega cu noile lor.

Tineti copilul in brate cat de des posibil

Pediatrul David Hill, autorul cartii „Intre Damele noastre: Ghidul Tatalui pentru Sanatatea Copilului”, spune ca legatura dintre tata si nou-nascut are cat mai mult de-a face cu contactul ca implicare. Multi parinti pentru prima data sunt nervosi in privinta pastrarii nou-nascutilor lor, care par atat de fragili. Dar nou-nascutii beneficiaza de a fi tinute, iar Hill noteaza ca va exista o legatura intre tata si copil daca exista contact fizic.

Gasiti modalitati de a petrece timp impreuna

Parintii s-ar putea sa nu fie in stare sa se alature in timpul hranirii daca mamele alapteaza. Deoarece nou-nascutii petrec atat de mult timp alapteaza si dorm, parintii se simt ca si cum nu ar avea prea mult timp sa-si petreaca cu copiii lor in fiecare zi. Dar orice timp petrecut cu un nou-nascut poate fi un timp de legatura. Timpul petrecut in schimbarea scutecelor se poate dovedi a fi un moment excelent pentru parinti de a le lega cu nou-nascutii.
Asigurati-va un contact vizual cu copiii in timp ce schimbati scutecele lor, deoarece Psych Central, o retea sociala independenta de sanatate mintala condusa de profesionistii din domeniul sanatatii mintale, noteaza ca bebelusii prefera contactul vizual.

Petreceti timp singuri cu copilul vostru

Parintii de nou-nascuti care se ingrijesc pot simti ca nu este timpul potrivit pentru a petrece impreuna cu copiii lor. Dar mamele, in special cele care lucreaza si intentioneaza sa mentina alaptarea dupa terminarea concediului de maternitate, pot invata sa foloseasca o pompa de lapte matern, astfel incat tatii sa poata fi hraniti cu sticle. Invatarea de a manca dintr-o sticla va ajuta bebelusii pe termen lung, iar tatii pot obtine ceva timp singuri cu nou-nascutii in timp ce hranesc sticlele. Parintii bebelusilor care se hranesc cu sticle pot petrece mai mult timp singuri cu copiii lor si pot da mamei o pauza foarte necesara, fara teama de a nu avea nimic de a le hrani daca ar flamanzi in timp ce mama este plecata.

Ajuta-l pe bebelusul tau sa se intoarca

Mamele care alapteaza pot sa se simta inclinate sa se trezeasca cu noii lor nascuti in mijlocul noptii si sa lase tata sa ramana de dormit. Dar bebelusii nu se trezesc neaparat in mijlocul noptii din cauza foamei. Unii ar putea pur si simplu sa fie mangaiati, iar tatii pot sa-si mangaie copiii la fel ca mamele, intarind in acelasi timp legatura lor in curs de dezvoltare.