5 Beneficiile pentru sanatate ale steviei – I

Ce este Stevia?
Stevia este o planta care a fost folosita ca indulcitor natural de mii de ani. Desi este cultivata in principal in Brazilia, Paraguay si China, adaptabilitatea plantei ii permite sa prospere in aproape orice mediu.

FDA a aprobat utilizarea extractului de Stevia ca indulcitor in 2008, iar industria a crescut semnificativ in ultimii 5 ani, unii chiar proiectand ca industria sa fie evaluata la 1 miliard de dolari pana in 2014. Deci, ar trebui sa astepti sa auzi mult mai multe despre asta in anii urmatori. Acesta este de fapt un lucru bun, deoarece exista o multime de motive pentru al alege atunci cand doriti sa va rezolvati dorinta de ceva dulce.

Iata 5 beneficii ale Stevia care ar trebui sa va aleaga acest indulcitor natural peste zahar si indulcitori artificiali:

1. Este mai dulce decat zaharul
Stevia este de 250-300 de ori mai dulce decat zaharul, asa ca puteti folosi mult mai putin atunci cand inlocuiti zaharul. Stevia nefiltrata poate avea totusi un gust amar , asa ca aveti grija sa folositi unul care este filtrat.

2. Are zero calorii
Deoarece organismul uman nu metabolizeaza glicozidele din planta, este un indulcitor cu calorii zero care nu va adauga niciun centimetru pe talia ta. In loc sa folositi zahar pentru a adauga o anumita dulceata bauturii dvs. preferate sau retetei de coacere, poate doriti sa incercati Stevia in loc.