5 carbohidrati sanatosi pe care ar trebui sa ii incercati -I

Sa stabilim recordul: glucidele nu sunt rele pentru tine. De fapt, acesti macronutrienti sunt transformati in glucoza din sange, pe care organismul o foloseste pentru energie. A avea carbohidrati in dieta este crucial nu numai daca urmati un stil de viata extrem de activ . Desi aveti nevoie de el pentru a va desfasura bine si pentru a va bucura de tot felul de activitati, chiar si sarcinile de zi cu zi necesita multa energie. De fapt, creierul foloseste aproximativ 20% din aprovizionarea cu energie a corpului – lipsirea creierului de sursa sa principala de energie nu este chiar o idee buna.

Acestea fiind spuse, sursa de carbohidrati pe care o consumati face diferenta. Indiferent daca este simpla sau complexa, valoarea nutritiva a celor doua tipuri de carbohidrati depinde in cele din urma de alimente. De exemplu, fructele – un carbohidrat simplu care se digera usor – vor fi mult mai sanatoase decat zaharul de masa, care se incadreaza in aceeasi categorie. Carbohidratii complexi, care dureaza mai mult timp pentru a se descompune si ofera energie mai durabila, includ orezul alb si orezul brun. Cu toate acestea, orezul brun este considerat mai nutritiv, deoarece boabele nu au fost prelucrate si eliminate de nutrientii sai.

Poate fi dificil sa stii care carbohidrati sunt hranitori sau nu. Pentru a va ajuta sa incepeti o dieta mai sanatoasa, iata cinci carbohidrati „buni” pe care ar trebui sa ii incercati.

Fasole neagra

Fasolea neagra este un superaliment bogat in antioxidanti , fibre si proteine. Mai mult, leguminoasele precum fasolea neagra pot contribui la pierderea in greutate. Studiile sugereaza ca are de-a face cu continutul lor ridicat de fibre, care ofera mai multe senzatii de plenitudine pentru perioade mai lungi de timp.

Fasolea neagra este, de asemenea, un element de baza in preparatele mexicane! Pentru a face frijoles negros sau fasole neagra mexicana, tot ce trebuie sa faceti este sa inmuiati si sa fierbeti leguminoasele pana cand sunt fragede. Puteti sa-l mancati ca o garnitura, sa-l transformati intr-o baie sau ca ingredient de baza in burritos-ul dvs. de casa.