5 mituri despre masturbare

#5. Masturbarea provoaca acnee si pierderea vederii.

#4. Masturbarea provoaca cresterea parului pe palme

#3. Adolescentii care se masturbeaza relativ des nu vor mai avea copii.

#2. Un copil care se masturbeaza a fost expus unor materiale improprii varstei sale.

#1. Este mai acceptabil pentru un baiat decat pentru o fata sa se masturbeze.

_________________________________

#5. Cel mai probabil mitul acesta provine de la faptul ca majoritatea adolescentilor incep sa se masturbeze atunci cand incep sa apara si cosurile pe fata. Concomitent, multi incep sa poarte ochelari in adolescenta. Multi sunt inca prostiti de mitul asta, cum era si cel pe care l-am amintit in articolul de ieri.

#4. Nu e nevoie sa aduc argumente contra pentru acest mit, o sa aduc doar dupa ce imi aduceti un om caruia i-a crescut par pe palme si sustine ca si-a rupt madularul in doua masturbandu-se.

#3. Masturbarea excesiva nu aduce o asemenea problema, din simplul fapt ca daca devine o rutina adolescentul se plictiseste si va rari din nou actiunea. Nivelul de hormoni este mai ridicat decat va fi in tot restul vietii si practicarea masturbarii mult mai des decat ca adult este o normalitate.

#2. Gresit! Inca de mici, copiii invata despre propriul corp atingandu-se. Vor descoperi respectivele locuri si vor observa ca anumite actiuni le aduc placere. Alte cunostinte in materie de sex, exceptand masturbarea pot fi rezultatul unei expuneri la materiale pornografice (se poate vedea diferenta intre ce invata un copil daca aceste lucruri ii sunt explicate de parinti sau daca invata din filmele de pe Internet).

#1. Masturbarea este un proces la fel de normal atat pentru fete cat si pentru baieti. Este o misconceptie ca masturbarea este mai normala la baieti pentru ca ei sunt mai deschisi la astfel de discutii in cercul de prieteni si pot ajunge chiar sa se laude. O fata poate avea retineri in expunerea acestor aspecte personale, chiar si alaturi de prietenele sale. Se mai adauga faptul ca fetele devin scarbite de modul in care baietii trateaza masturbarea si probabil nu vor dori sa faca acest lucru.