6 pericole ridicate de soda dietetica care v-ar putea scurta viata – I

Nu este intotdeauna usor sa faci alegeri sanatoase, in special in ceea ce priveste marketingul fantezist si produsele alimentare si bauturi sexy oriunde te-ai transforma. Dar o alegere asa-numita „sanatoasa” pe care o puteti face este sa beti soda dietetica in locul alternativei calorii obisnuite.

La urma urmei, daca eticheta de pe sticla spune „dieta”, trebuie sa fie mai bine pentru tine decat lucrurile adevarate. Corect?

Gresit.

Multe cercetari arata ca consumul de soda dietetica nu va va ajuta sa luptati cu grasime. Si chiar mai rau decat atat, substantele chimice din soda dietetica pot duce la tot felul de probleme grave de sanatate, de la diabet, la hipertensiune arteriala, la probleme renale si multe altele. Se dovedeste ca exista o tona de pericole infricosatoare aduse de soda dietetica.

De ce trebuie sa opriti consumul de cola dietetica

Cola dietetica este ambalata cu indulcitori artificiali care pot confunda capacitatea naturala a organismului de a gestiona caloriile. Dar mai rau decat atat, consumul de cola dietetica a fost legat de probleme grave de sanatate. Pericolele de sanatate ale sifonului alimentar includ:

1. Boli de inima

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Interna Generala a descoperit ca consumatorii de soda au un risc mai mare pentru defecte de sanatate vasculara, cum ar fi atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale.

2. Diabetul de tip 2
Asociatia Americana pentru Diabet a descoperit ca persoanele care beau cola dietetica prezinta un risc crescut de diabet cu 67%.