Actionezi Simti Incurajezi – 7-8 / 10

7. Asumati-va responsabilitatea pentru modul in care actionati si simtiti
Cand lucrurile nu merg bine in viata, este foarte usor sa dai vina pe ceilalti sau sa te vaiti ca nu te descurci bine. Cu toate acestea, este important sa ne dam seama ca modul in care ne simtim este propria noastra responsabilitate si sa ne permitem sa ne impacam in sine, poate duce la o lipsa de motivatie si nu ne atingem obiectivele.

Nu permiteti celorlalti sa dicteze cum va simtiti despre voi. Povara este pentru tine, deoarece esti responsabil pentru propria fericire si succes.

Da-ti seama ca nimeni nu are puterea sa te faca sa te simti trist, nelinistit sau deprimat: totul se rezuma la modul in care raspunzi la evenimente. Daca te iubesti suficient, nu vei dori sa iti permiti sa fii plin de emotii negative, care nu iti vor impiedica decat progresul.

8. Da-ti multa incurajare.
Pentru a-ti atinge obiectivele si visele, crezi ca este mai util sa primesti critici constructive sau distructive? Raspunsul este evident, deoarece nimeni nu prospera in conditii in care sunt in permanenta criticati (fie de ei insisi, nici de altii). Desigur, nu puteti controla cantitatea de critici primite de la ceilalti, dar puteti controla modul in care va criticati.

In loc sa va concentrati pe aspectele negative ale modului in care ati gestionat o situatie, incercati in schimb sa inlocuiti acest lucru cu incurajare de sine. De exemplu, daca nu ati atins cota de vanzari la locul de munca, in loc sa va spuneti ca nu sunteti bun si nu sunteti suficient de eficient, inlocuiti acest lucru cu o gandire pozitiva. Spuneti-va ca, desi ati incercat tot posibilul, probabil data viitoare puteti incerca ceva diferit si mai eficient. Acest lucru va va oferi motivatia necesara pentru a va ridica si a incerca data viitoare.