Angajatii cu EQ ridicat sunt cei mai potriviti

Deoarece angajarea angajatilor potriviti in aceasta lume competitiva devine din ce in ce mai importanta, exista acum cateva modalitati bune de a rezolva oamenii calificati, dar si inteligenti din punct de vedere emotional. Companiile si organizatiile au devenit din ce in ce mai constiente de faptul ca oamenii inteligenti emotional, de obicei, sunt cei mai buni angajati.

Din acest motiv, multe companii angajeaza candidati cu un coeficient de inalta emotie (EQ), mai degraba decat cei cu un IQ ridicat. EQ va deveni mai important decat oricand in afaceri si, intr-adevar, in orice domeniu, deoarece angajarea oamenilor buni este cheia succesului unei companii sau unei organizatii. Daca nu aveti cultura si oamenii potriviti, puteti avea un produs sau un serviciu excelent si inca nu reusiti.

Ce este EQ?
O persoana cu Inteligenta Emotionala este increzatoare, empatica, un comunicator si un ascultator foarte bun, proactiv, capabil sa predea bine si minunat zilele bune si cineva care are abilitati foarte bune cu oamenii si un producator de diferente. Ei se auto-actualizeaza si se afla pe piramida Maslow a nevoilor.