Aparatura de ultima generatie folosita pentru testarea asfaltului, bitumului sau betonului

De cele mai multe ori, salturile intre clasele de calitate sunt influentate de trecerea timpului, de testele care se efectueaza asupra structurilor respective, dar si de paleta de utilizari si aplicatii pe care si-o regaseste un material in zilele noastre. Astfel, putem afirma faptul ca asfaltul si bitumul au parcurs un salt impresionant, provenind din asa zisa categorie a materialelor considerate slab calitative si ofertante pentru industria constructiilor si devenind structuri superioare din punct de vedere tehnologic, ce se pot dovedi indispensabile pentru gestionarea diverselor proiecte in acest domeniu de activitate.

Rezultatele pozitive au determinat o crestere a cererilor pe piata de specialitate, insa ele nu au venit din inertie. Majoritatea specialistilor s-au ocupat in cele mai mici detalii de exploatarea analitica  a acestor resurse, stabilind prin intermediul diverselor tehnologii avansate, asa cum este presa Marshall UTAS din catalogul producatorului Precisa, care ii sunt caracteristicile de baza. In urma acestor teste indelungate s-au stabilit si criteriile stringente pe care fiecare structura materiala trebuie sa le respecte pentru a pute fi utilizata in cadrul unui proiect.

Bineinteles, aceste tehnici de testare a bituminului si a asfaltului sunt prestabilite la nivel international, scopul final fiind acela de a determina caracteristicile lor de performanta, precum cifrele de penetrare ( in con sau a acului), proprietatile de duritate si ductilitate, stabilirea precisa a punctului de topire si a densitatii, dar si monitorizarea comportamentului pe care il infatiseaza materialul dupa o expunere indelungata in conditii mai putin prielnice. Avand in vedere numeroasele teste la care trebuie sa raspunda structurile materiale precum asfaltul, bitumul si betonul exista si accesorii de pe piata de profil care devin indispensabile in laboratoarele specialistilor.

Astfel, la respectivul model de presa se adauga si necesitatea unui tipar beton durabil, rezistent si usor de manevrat, recomandate fiind acelea care nu depasesc o greutate de 20, 5 kilograme. Eventual, specialistii trebuie sa mizeze pe acelea fabricate din otel pentru ca au fost configurate astfel incat sa se comporte exemplar in conditii termice aprige. Forma lor standard ajuta foarte mult personalul la procesul de curatare, care in alt context ar fi unul intru totul defectuos.

Insa, de departe cel mai important aspect pe care trebuie sa il ia in considerare cei care doresc sa cunoasca pe indelete caracteristicile materialelor in care investesc este reprezentat de apelarea la un laborator angrenat in programele internationale de testare. Acestea nu doar ca va vor putea oferi rezultate competente, ci va vor pune la dispozitie intreaga paleta de indicatori de performanta de care aveti nevoie pentru a va incepe lucrarile. In final, competentele materialelor de constructii, bitumul, asfaltul sau betonul fiind doar cateva exemple elocvente sunt decisive pentru rezultatele finale de care va veti putea bucura. Asadar, indiferent de natura proiectului ( fie el unul privat sau public), stabilirea criteriilor de performanta a materialelor de constructii devine un obiectiv primordial pentru deschiderea drumului catre succes.