Apartamentele noi din Bucuresti, supuse inspectiei sanitare inainte de vanzare

Surprinsi de diverse situatii neplacute de-a lungul timpului, bucurestenii isi dau seama de importanta unei inspectii sanitare inainte de a cumpara o locuinta. Starea sistemului de instalatii sanitare poate avea un impact semnificativ asupra valorii proprietatii si nimeni nu doreste sa cumpere o locuinta care va necesita reparatii costisitoare.

In situatia unui potential cumparator, nevoia este evidenta, dar dintr-un anumit motiv, oamenii nu reusesc sa inteleaga importanta inspectiilor sanitare regulate pentru locuinta in care traiesc in prezent. Mai mult, specialistii de la http://instalatorbucuresti-24×7.ro/instalator-sanitar/ sustin ca inspectiile reprezinta o parte importanta a mentinerii sistemului sanitar. Multe dintre problemele cele mai frecvente cu care se confrunta sistemul sanitar al unei locuinte vor fi minore la inceput si vor trece aproape neobservate. Odata cu trecerea timpului, problema se inrautateste si, in cele din urma, ne confruntam cu o problema majora.

Planificarea unei inspectii de rutina este o modalitate excelenta de a evita aceste probleme. Cand ai un instalator sanitar din Bucuresti cu experienta pentru a-ti verifica locuinta, pot gasi aceste mici probleme inainte ca acestea sa devina o catastrofa. Prin reparatia lor rapida, puteti economisi bani pe reparatii si puteti evita problemele legate de daunele cauzate de apa sau de posibilitatea producerii unei defectiuni care apare in cel mai inoportun moment.

Verificarea si repararea defectiunilor minore

Chiar si un apartament nou se poate confrunta cu defectiuni la instalatia sanitara. Scurgerile robinetilor sunt, de pilda, primele problemele care necesita inspectie sanitara. Inainte de vanzare, apartamentul trebuie verificat in detaliu, incepand cu toaletele, dusurile si cazile, chiuvetele si chiar instalatia electrica. Instalatorul va testa toaleta pentru a vedea cat de bine functioneaza si daca rezervorul se umple corespunzator. De asemenea, ar putea inspecta unele componente ale toaletei pentru a-i evalua starea. La dusuri, instalatorul sanitar va verifica presiunea apei si eventualele scurgeri de la robinetul dusului.

Inspectarea incalzitorului de apa

Incalzitorul de apa este probabil una dintre cele mai importante parti ale unei inspectii sanitare. Inlocuirea sau repararea unui incalzitor de apa poate fi costisitoare, dar daca problemele sunt depistate mai devreme, de obicei, puteti salva costurile de reparatie. Aditional, un incalzitor de apa defect poate fi mai mult decat o problema practica. Exista unele probleme cu incalzirea apei care pot constitui un pericol pentru sanatatea sau siguranta persoanelor care traiesc in acea locuinta. Este important sa subliniem ca exista diferite tipuri de incalzitoare de apa calda. Protocolul de inspectie se va schimba in functie de tipul de alimentare (electricitate sau gaz). Indiferent daca incalzitorul in de apa in cauza este electric sau pe gaz, unul dintre primele puncte de verificat este daca acesta produce apa calda. Dupa aceea, instalatorul va cauta semne de coroziune.

Cum apartamentele noi se predau la cheie dotate cu incorporabile, se impune efectuarea unei instalatii sanitare pentru identificarea problemelor ce pot provoca inundatii si daune. Verificarea acestor aparate ar trebui sa faca parte din orice inspectie sanitara. La masina de spalat vase, instalator sanitar profesionist va verifica conexiunea de scurgere, precum si furtunurile care se conecteaza la sursa de alimentare cu apa si conform aceluiasi protocol se efectueaza si inspectia masinii de spalat. Noi sau vechi, apartamentele trebuie inspectate inainte de cumparare, pentru un plus de siguranta a investitiei pe termen lung.