Asigurarile de locuinte

Asigurarea de locuinta face si ea parte din randul politelor de asigurare cu caracter obligatoriu pe care, in calitate de proprietari ai unei case, vom fi nevoiti sa o incheiem. Ceea ce este insa relevant in acest caz este faptul ca Legea in ceea ce priveste asigurarea obligatorie a locuintelor a suferit de curand o modificare importanta.

Nu se refera la faptul ca polita nu mai este obligtorie, insa aceia dintre proprietarii de case care vor vrea ca pe langa asigurarea obligatorie, aceea care acopera un numar minim de riscuri: inundatii, cutremur si alunecari de teren, soferii vor avea la dispozitie si alte oferte de asigurari cu mult mai avantajoase de atat, asigurarile de locuinta facultative care vor putea acoperi un numar cu mult mai mare si mai divers de riscuri: de la incendiu si pana la asigurari dintre cele mai diverse cum ar fi asigurarea bunurilor sau asigurari impotriva furtului din locuinta. Persoanele care vor vrea sa incheie o asigurare facultativa nu vor mai trebui sa o inceheie si pe aceea dintre politele cu caracter obligatoriu, intrucat polita optionala va fi in masura sa acopere

Asadar, pentru a putea beneficia de asigurarea locuintei dvs. la un pret mai bun, multi dintre brokerii din mediul online oferindu-le clientilor numeroase oferte cu reduceri si preturi cu mult mai mici pentru o asigurare. In modul acesta, nivelul de protectie de care un proprietar de locuinta va beneficia va fi unul cu mult superior si nu va mai avea apoi motive asupra carora sa se mai ingrijoreze asupra evenimentelor mai putin fericite ce ar putea avea loc la un momentadat.

Este adevarat ca acest tip de asigurare va fi unul mai scump insa si nivelul ded protectie pe care il va conferi va fi unul superior si persoanele care au incheiat-o nu vor mai avea apoi motive asupra carora sa se mai ingrijoreze, pentru ca indiferent de cat de grac ar putea fi un eveniment sau o catastrofa naturala, clientul care a incheiat o oferta avantajoasa de asigurare a locuintei se va putea bucura de nivelul de protectie dorit si va avea intotdeauna certitudinea unui acoperis deasupra capului.