Bataie de joc sau placerea de a sta la coada?

Ma uitam la stiri mai devreme si am vazut cum pensionarii din Arges s-au calcat in picioare pentru un bilet in statiunile de tratament. Este trist. Dar adevarat. Cozi la medicamente compensate, cozi la doctorul de familie, cozi la biletele de tratament, cozi la Directiile de munca, la taxe si impozite…Si as putea continua cu multe alte “cozi”.

Aceste imagini cu oameni care se imbulzesc, lesina, se enerveaza, sunt tratati ca ultimii servitori si dispretuiti, revin obsesiv in viata noastra de zi cu zi. Stau si ma intreb insa cat este bataie de joc si cat este “cultul” statului la coada? Pentru ca am auzit multe comentarii in sensul asta. Cica romanilor le place sa stea la coada!

Daca luam cazul de la Arges, autoritatile locale spuneau ca sunt bilete destule pentru tratament si ca au fost luati prin surprindere de imbulzeala creata. Pai atunci de ce nu au facut nimic pentru ca acei oameni amarati sa nu mai vina la 5 dimineata si sa nu se mai calce in picioare?

Imi aduc aminte cum in copilarie, cand ieseam la joaca, “faceam” cate 2-3 cozi pe saptamana. Ne anuntam unii pe altii ca s-a bagat carne, ca au adus cafea sau zahar si ulei. Era o distractie pentru noi, copiii, sa stam la coada. Nu cred insa ca in Romania europeana a anului 2007 mai putem tolera asa ceva. Este in primul rand o indiferenta crasa, o lipsa de responsabilitate uriasa la nivelul insitutiilor si pana la urma ajungem din nou la mentalitate… Dar pana cand o sa mai stam la cozi si o sa acceptam cu capul plecat sa fim tratati asa? Voi ce parere aveti?