Carbohidrati recomandati pentru o silueta de invidiat – II
Orez brun
Orezul brun este mai sanatos decat orezul alb, deoarece nu trece prin procesul de macinare. Frezarea prelungeste durata de valabilitate a produsului, dar, de asemenea, elimina unele substante nutritive care fac ca boabele sa fie extrem de hranitoare. De aceea, orezul brun contine mai multe proteine si fibre decat orezul alb obisnuit.
Vestea buna este ca orezul brun poate fi usor asociat cu orice masa! Puteti sa-l mancati cu o portie de peste si legume la gratar sau puteti, de asemenea, sa gatiti un castron de orez in stil mongol si sa-l asociati cu proteine slabe si legume. Daca doriti sa faceti castron de orez mongol acasa, faceti clic aici pentru o reteta usor de urmat. Este recomandat sa gatiti cel putin o jumatate de cana de orez brun pe portie.
Banane
Bananele sunt prezente in majoritatea caselor americane si este dintr-un motiv bun! Acest fruct este o sursa sanatoasa de fibre si carbohidrati sanatosi, plus contine potasiu, mangan si vitamina B6.
O banana mare este dimensiunea de servire recomandata pe zi si o puteti consuma pur si simplu – nu este nevoie de retete fanteziste! Dar, daca doriti sa faceti lucrurile mai interesante, puteti adauga banane feliate intr-un castron de ovaz cald, sau chiar iaurt grecesc cu un strop de miere.