Ce cantitate de apa trebuie utilizata la curatarea parchetului?

Aceasta este o intrebare foarte des adresata de persoanele care au ales parchetul din lemn stratificat pentru incalzirea in pardoseala. Acestia se intreaba adesea cum pot curata o podea din lemn de esenta tare in mod corect, fara a deteriora lemnul, iar partea buna este ca beneficiaza de ajutorul specialistilor inainte de a degrada suprafata parchetului. Raspunsul, in acest caz, este la fel de simplu: folositi intotdeauna cat mai putina apa pentru a impiedica inmuierea lemnului si deteriorarea acestuia.

Podelele din lemn masiv sunt o alegere foarte populara printre persoanele care mizeaza pe calitatea si durabilitatea unei podele. O podea din lemn de esenta tare este o investitie considerabila, necesitand atat timp cat si bani, care poate sa arate bine intr-o perioada foarte lunga de timp, atat timp cat beneficiaza de ingrijire si intretinere.

Recent, vanzarile inregistrate de marii retaileri din industria lemnului au relevat ca exista o crestere a cererii pentru parchetul dedicat incalzirii in pardoseala, ceea ce sugereaza ca unii oameni considera ca acesta este mai atractiv decat tipurile de parchet conventionale, cu strat subtire. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca fiecare podea din lemn de esenta tare necesita o intretinere corespunzatoare si regulata. Si intotdeauna trebuie sa va amintiti acest lucru pentru a evita utilizarea de cantitati excesive de apa atunci cand o curatati.

Prin incalzirea se elimina cu pana la 65% riscul proliferarii microorganismelor, sustin specialistii. Apa in exces poate contracara acest beneficiu.

Intretinerea potrivita implica o curatare temeinica din cand in cand. Pentru a face acest lucru, eliminati toate articolele, inclusiv covoarele si mobilierul, astfel incat sa va puteti concentra cu adevarat pe curatarea podelei din lemn de esenta tare. Cand curatati incaperea, nu uitati sa ridicati mobilierul, in special toate articolele grele, in loc sa il tarati pe parchet, intrucat, independent de duritatea soiului de lemn din care este realizat parchetul, suprafata este vulnerabila la socuri mecanice. Procedand cu atentie, veti evita deteriorarea parchetului.

Dupa ce ati golit camera, trebuie sa aspirati podeaua din lemn de esenta tare inainte de a incepe curatarea cu un mop conventional sau profesional, dupa caz. Cand podeaua este vizata de murdarie si praf, puteti folosi apa in combinatie cu un mop din microfibra sau o carpa moale din bumbac. Asa cum spun si acesti specialisti http://www.e-parchet.ro/ro/blog/parchet-pentru-incalzire-in-pardoseala/, aceasta este cea mai buna solutie in ceea ce priveste curatarea unei podele din lemn de esenta tare, indeosebi a parchetului destinat incalzirii in pardoseala.

Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de o greseala obisnuita pe care o fac oamenii atunci cand curatata podelele din lemn de esenta tare: aplicand prea multa apa. Amintiti-va ca mai putina apa este ceea ce va trebuie, de fapt, pentru o reimprospatare deplina a parchetului. Daca doriti sa va asigurati ca nu va exagerati cu cantitatea de apa atunci cand curatati podelele din lemn de esenta tare, turnati apa intr-o sticla cu pulverizator si aplicati pe mop sau o carpa moale pe masura ce inaintati cu indepartarea murdariei.

S-ar putea sa va intrebati de ce subliniem faptul ca folosirea unei cantitati mici de apa este cruciala. Motivul este ca apa nu trebuie lasata pe suprafata podelei. Ar fi mai bine ca orice urma de apa care a fost aplicata pe podea sa se evapore intr-un timp scurt, in loc sa „intre” in podea.

Si daca podelele din lemn de esenta tare sunt foarte murdare si trebuie sa utilizati un produs de curatare, asigurati-va ca alegeti produsul potrivit pentru tipul de pardoseala dat respectati cu atentie instructiunile producatorului. In multe dintre cazuri, insisi cumparatorii sunt de vina pentru deteriorarea prematura a parchetului.