Ce fac diferit oamenii fericiti – 6 sfaturi – I

Cu totii ne dorim un lucru simplu: sa fim fericiti .

Unii oameni isi traiesc intreaga viata urmarind acest vis iluziv de fericire sau un „loc fericit”.

De fapt, daca ii intrebi pe majoritatea oamenilor ce vor din viata, majoritatea oamenilor ar declara fericirea si sanatatea.

Deci intrebarea este: daca majoritatea dintre noi dorim fericire, atunci de ce nu sunt multi oameni atat de fericiti?

Raspuns scurt: pentru ca viata se intampla. Multe situatii si evenimente apar de-a lungul vietii noastre care pot fi in afara controlului nostru, cum ar fi moartea unei persoane dragi sau boala.

Chiar si in perioadele intunecate, este imperativ sa mentineti un anumit grad de fericire. Viata nu este intotdeauna usoara sau previzibila, dar asta nu ar trebui sa va afecteze fericirea.

Obiceiurile fericite va pot ajuta sa depasiti obstacolele si adversitatile din viata si sa aveti un aspect optimist asupra vietii chiar si in perioadele intunecate.

1. Creati mici experiente pozitive
Cercetarile au descoperit ca oamenii fericiti lucreaza de fapt la a fi fericiti.

Cum?

Oamenii fericiti creeaza interactiuni pozitive pe parcursul zilei pentru a experimenta mai multe accese mici de fericire decat oamenii nefericiti.

Aceste mici explozii de emotii pozitive ajuta la crearea unor sentimente si emotii pozitive mai mari decat oamenii nefericiti.

S-a demonstrat, de asemenea, ca emotiile pozitive imbunatatesc rezistenta, capacitatea cuiva de a reveni de la contracarari si satisfactia generala a vietii.

Experientele care creeaza sentimente si emotii pozitive nu trebuie sa ia mult timp . De exemplu, luarea unui timp concentrat pentru a ramane intr-o gradina, mangaierea animalelor, ascultarea muzicii sau vizionarea unui apus de soare poate dura doar cateva minute, dar va poate modifica foarte mult starea de spirit.

Crizele mai lungi de experiente pozitive care creeaza sentimente si emotii pozitive pot reincarca o persoana si o pot ajuta cu totul pentru a lucra satisfactia la cresterea creativitatii. Evenimentele, vacantele cu familia extinsa, excursiile la spa sau intalnirile la orele fericite va pot imbunatati cu siguranta starea de spirit si bunastarea generala.

Aceste experiente mai lungi pot fi stresante pentru planificare si planificare. Asigurati-va ca ati echilibrat un timp fericit, fara stres, cu programarea acestor evenimente mai mari.