Ce sa ai in vedere cand alegi o firma de constructii?

Deseori visam la casa ideala, ne imaginam cum va arata aceasta si cum o vom decora. In aceste proiecte sunt pastrate visuri si sperante, de aceea construirea unei noi proprietati poate fi un moment emotionant, incarcat de asteptari si stres.

Constructiile implica investitii atat financiare, cat si emotionale. De aceea este foarte important ca, inainte de toate, sa te asiguri ca planul tau este clar, ca ai o imagine cat mai precisa a proiectul tau, fiindca constructorul va intreba multe detalii pentru a estima costurile si a vizualiza planul cladirii. Din acest punct de vedere este recomandabil sa ai in considerare angajarea unui arhitect anterior angajarii unei firme de constructii.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi o firma de constructii?

Ajunsi in fata internetului, hotarati sa contractati o firma de constructii, este important sa aveti in minte anumite aspecte. O firma de constructii potrivita planurilor tale ar trebui sa aiba o licenta de functionare, preturi reduse, servicii diverse, expertiza si reputatie.

Inainte de a considera orice altceva trebuie sa verifici daca firma de constructii are licenta. Aceasta te poate asigura ca firma are toate actele in regula, ca respecta toate normele de siguranta si ca nu vei avea niciun fel de probleme legale. In cazul in care firma nu are actele in regula nu poate incheia un contract, iar in cazul in care nu duc la indeplinire promisiunile nu ai nicio baza legala pentru a-i da in judecata.

Este recomandat ca atunci cand cauti o firma de constructii sa ai clar bugetul dedicat acestui proiect. In concordanta cu acest pret sa soliciti ofertele de la constructori. De multe ori, aceste companii ofera pachete si servicii aditionale care pot ajuta la obtinerea un pret optim. Nimeni nu doreste sa plateasca mai mult pentru proiectul sau, asa ca intotdeauna este bine sa ai in vedere mai multe companii cu preturi scazute.

De asemenea, este de ajutor ca atunci cand ai in vedere construirea unei cladiri care sa aiba mai multe dotari (o piscina, un foisor sau un garaj) sa cauti o companie care faciliteaza servicii cat mai diverse. Companiile cu servicii diverse dispun de tehnologia necesara pentru a construi tot ce ai nevoie si nu duce la costuri aditionale neplanuite.

Pentru a te asigura ca proiectul este condus de cei mai buni specialisti este important sa ai in vedere experienta firmei. De obicei pe pagina oficiala exista un portofoliu al clientilor care au ales sa colaboreze cu ei. Cu cat au mai multe proiecte realizate, cu atat ai mai multa siguranta ca fima va aduce cu sine o abordare profesionala, creativitate si inovatie.

Nu in ultimul rand, este foarte util sa verifici opiniile fostilor clienti referitor la serviciile oferite de comanie sau in cazul in care acestea nu sunt publice, sa soliciti testimoniale sau recomandari de la fostii clienti. Daca opiniile generale sunt pozitive sansele ca proiectul tau sa fie unul de succes sunt mult mai ridicate.