Ce sa faci cand persoana draga are nevoie de ajutor

Simptomele de sanatate, comportamentale, indiferent daca vorbim de dependenta, anxietate sau cele care ameninta siguranta propriei persoane sau a altora, pot fi intimidante. Vizionarea unui iubit care sufera de simptome greu de inteles ne poate face sa ne simtim confuze si fara speranta. Dar exista speranta! Tratamentul functioneaza si exista optiuni disponibile pentru dvs.

De unde sa incepeti

Desi nu puteti forta pe cineva sa-si imbunatateasca comportamentul sau sa-si schimbe atitudinea, discutia deschisa cu persoana iubita despre preocuparile dumneavoastra legate de bunastarea ei este un inceput minunat. Utilizati cuvinte blande si impartasiti emotiile specifice pe care le experimentati, astfel incat persoana iubita sa se simta sprijinita. Solicitarea de intrebari despre simptome este si ea o optiune de identificare a situatiei. Aceasta va ofera si o privire asupra modului in care ea vede problema sau daca este gata sa obtina ajutor pentru aceasta.
Dupa cum se spune, „Poti sa conduci un cal in apa, dar nu-l poti face sa o bea”. Desi este posibil ca simptomele repetate ale celor dragi sa fie vazute ca fiind vadit daunatoare, daca nu sunt pregatiti sa fie ajutati, este timpul sa va concentrati pe un alt mod de a-i face sa-si dea seama de gravitatea problemei. Amintiti-le ca sunteti acolo pentru ei si ca veti fi implicati asa cum doresc atunci cand sunt pregatiti sa primeasca ajutor.

Nu este nimic mai dureros decat sa te uiti la persoana draga si sa nu poti sa faci ceva pentru a o ajuta. Daca nu este pregatita sa solicite tratament sau terapie, luati in considerare obtinerea unui anumit sprijin pentru a va ajuta sa va gestionati stresul. Apoi, in locul orbului care conduce orbul, puteti servi ca o lumina calauzitoare pentru a-i ajuta pe cei dragi sa gaseasca ajutorul de care au nevoie. Nu stiti niciodata,  schimbarea pe care o observa in voi poate fi catalizatorul pentru ca ei sa se angajeze in cele din urma sa obtina sprijinul pe care il merita.