Ce te face sa te simti viu -Partea a doua

Sa ne gandim la asta pentru o secunda, de ce ar alege cineva sa treacasomnambul prin viata, sufocata de etichete care nu le permit sa fie autentic? Aceasta este, in esenta, ceea ce se intampla atunci cand coboram la opiniile, judecata si aprobarea celorlalti.

Te-ai oprit vreodata sa evaluezi ce anume te face sa te simti viu si implinit?

Multi oameni fac de fapt o foaie de parcurs care implica secventa americana traditionala: cariera, casatorie, copii, bogatie, obiecte materiale. Nu este nimic in neregula cu oricare dintre aceste aspiratii, daca exista o legatura reala cu o pasiune mai profunda. In plus, scopul ca fiinta umana si va umpleti paharul pe zilnic.

Pentru aceia dintre noi care calatoresc pe o cale mai neconventionala, sunt aici sa va reamintesc ca viata ta este plina de sens si de scop. Problema cu care ne confruntam este scopul nostru innascut de a concura cu cei care se aliniaza cu acele idei stereotipice, care ne pot pune pe o cale rapida spre nefericire.

De exemplu, una dintre masinile mele de vis care mi-a definit anterior succesul a fost un Mercedes Benz. Am ajuns la varf in cariera mea corporatista in care aveam cel mai nou model (in acel moment) al masinii mele de vis pe care banii il puteau cumpara. Si era frumos, negru cu ferestre colorate si un interior rosu. Era cel mai ascutit obiect pe care l-am avut vreodata si m-am simtit atat de mandra.

Nu numai ca m-am simtit inflacarata ca proprietar, dar m-am simtit implinita, intram si iesind din ea, mergand cu ea in parcare; ajungand, plecand, va prindeti driftul. Cumva aceasta masina – un simplu miraj de metal, stralucitoare marci si piese de piele stralucitoare, reflecta valoarea mea de sine, valoarea mea, statutul meu ridicat in societate.