Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand dorim sa achizitionam un cuptor incorporabil de calitate

Fara doar si poate stim faptul ca prepararea bucatelor adecvat tine si de proprietatile sau performantele cuptorului nostru si pe buna dreptate.

Insa mai este si un alt aspect care trebuie sa il luam in considerare atunci cand dorim sa achizitionam cel mai bun cuptor incorporabil si anume rapiditatea in coacerea diverselor aluaturi sau alimente.

De cele mai multe ori, o gospodina iscusita stie ca are nevoie de timp pentru prepararea simultan a mai mult mancaruri, mai ales daca se afla intr-o familie numeroasa cu cel putin 4 membrii.

Mai jos vom incerca sa va prezentam principalele caracteristici la care trebuie sa fim atenti atunci cand achizitionam un cuptor incorporabil, pentru ca acesta sa fie un real castig si nu doar o investitie pentru design si actualitate.

  1. Capacitatea de stocare a cuptorului

Acesta trebuie sa aibe o capacitate de minim 60l si trebuie sa ne asiguram ca exista suficiente rafturi pe care putem pozitiona tavile sau diversele recipiente pentru mancare. Acest lucru ne permite sa facem mai multe tipuri de mancaruri odata, fara sa fie nevoie sa asteptam  foarte mult.

  1. Meniul si displayul

Este foarte important sa beneficiem de un meniu si o simbologie simplista, iar la cuptoarele incorporabile moderne afisajul este de tip LED ceea ce permite o navigare mai usoara, intuitiva.

  1. Functiile si setarile

Un cuptor incorporabil modern ne va asigura un minimum de 5 functii, iar cele mai importante sunt cele de incalzire rapida, grill, decongelare,curatare si temporizator.

La un cuptor incorporabil temporizatorul joaca un rol foarte important pentru a ne instiinta prin intermediul unui sunet cand mancarea noastra este gata, acest lucru permitandu-ne sa ne apucam si de alte activitati.

  1. Intretinerea si curatarea

Trebuie sa avem grija sa ne raportam la cuptoare incorporabile ce pot fi curatate cu usurinta, materialul acestora dar si functia Auto Clean care face diferenta in acest lucru.

Majoritatea cuptoarelor dispun insa de optiuni care permit indepartea grasimilor si vaporilor cu usurinta, iar tot ce avem noi de facut este sa stergem cu o laveta rafturile din metal pentru asigurarea curateniei.

  1. Accesoriile

Producatorii pun la dispozitie oamenilor de pretutindeni diverse tavi de diferite dimensiuni, dar si diverse rafturi, pentru a putea gati cu usurinta mai multe tipuri de mancare odata.

De asemenea, odata achizitionat un astfel de cuptor in mediul online putem vedea si care sunt alte accesorii compatibile, ideale pentru prepararea tuturor deliciilor culinare.

  1. Oferte si promotii

In acest inceput de an ofertele curg lant, iar un pacht promo care cuprinde un cuptor incorporabil si o plita incorporabila inclusa in pret este de departe alegerea ideala.

Trebuie sa ne asiguram ca pretul este completat de calitate, functii, setari, accesorii si dotari,  pentru a fi  o investitie sigura si nu una la trecerea timpului.