Ce trebuie sa stii despre oasele tale?

Exercitiile cu greutati, care includ orice activitate in care organismul trebuie sa lucreze impotriva gravitatiei sunt esentiale pentru oasele noastre.Exercitii precum mersul pe jos vor ajuta la obtinerea unei mase osoase si ajuta la prevenirea pierderilor osoase.Osele se vor pierde pe perioade lungi de inactivitate.Un regim de exercitii trebuie sa includa exercitii de baza care antreneaza muschii din pelvis, spate, sold si abdomen pentru a lucra impreuna. Aceste exercitii vor oferi o baza solida de sprijin si ne vor permite sa ne controlam miscarile si sa stabilizam greutatea corporala pe masura ce ne miscam in directii diferite. Acest lucru va duce la un echilibru mai bun si stabilitate in toate sporturile si in desfasurarea activitatilor de viata zilnica.

Fumatul a fost asociat cu o masa osoasa scazuta si un risc crescut de fracturi. Fumatul este de fapt un factor de risc independent pentru osteoporoza si inhiba procesul de vindecare al fracturilor si poate duce la mai multe complicatii. Excesul de alcool duce, de asemenea la scaderea densitatii osoase, interfereaza cu absorbtia calciului si creste riscul de cadere.Alcoolul excesiv poate sa scada productia de estrogen si sa creasca cortizolul care va diminua formarea osoasa si va spori distrugerea oaselor. Persoanele care consuma alcool in cantitati mari tind sa se vindece mai greu de fracturi din cauza acestui lucru.

Genetica joaca un rol important in determinarea arhitecturii osoase si rata in care osul este pierdut. Daca exista un istoric familial de osteoporoza sau fracturi, este necesar sa va examinati in mod regulat si sa luati masuri de precautie pentru a atinge si mentine oasele sanatoase.

Anumite medicamente vor afecta oasele.Corticosteroizii pe o perioada lunga de timp vor avea ca rezultat pierderea oaselor si vor diminua calitatea acestora.Sanatatea osoasa este afectata de multi factori. Inc ele din urma, masa osoasa scazuta si calitatea slaba a oaselor maresc riscul nostru de fracturi si afecteaza capacitatea de a ne vindeca de fracturi.Trebuie sa optimizam masa si taria osoasa pentru a reduce riscul de fracturi si pentru a imbunatati calitatea vietii pe termen lung.Asistenta medicala orala ortopedica este importanta si include screening-ul pentru osteoporoza, diagnosticul,tratamentul si educatia. Este extrem de important sa se promoveze sanatatea osoasa, sa se reduca riscul fracturilor si sa previna pre-fracturile. Deoarece sanatatea oasoasa a fiecarei femei este diferita, sunt importante recomandarile personalizate de tratament bazate pe densitatea osoasa individuala si pe testele de laborator.