Ce trebuie sa stim despre produsele organice

Mesajul in ceea ce priveste alimentele pe care ar trebui sa le cumparati ecologice este clar, fara indoiala. Cumparatorii constienti de sanatate la un buget nu ar trebui sa reduca niciodata cureaua atunci cand vine vorba de achizitionarea de produse de origine animala ecologice, deoarece ambiguitatea cu privire la problemele de siguranta nu merita riscul. Cu toate acestea, cand vine vorba de fructe si legume, problema este mai putin clara.

Pesticidele sunt o preocupare majora si sunt greu de evitat daca nu cumparati produse organice. Cu siguranta nu va sfatuim sa reduceti aceasta sursa cruciala de substante nutritive sau sa va schimbati merele cu chipsuri de cartofi, dar respectarea cu siguranta a cumpararii produselor organice de pe lista cu fructele si legumele are cu siguranta mult sens.

Daca nu va permiteti sa va cumparati toate fructele si legumele de la o bacanie ecologica, asigurati-va ca investiti intr-un produs specializat de curatare si spalati-va bine toate produsele inainte de consum.

In ceea ce priveste restul, bine, proaspatul este, fara indoiala, intotdeauna cel mai bun. Evitati sa cheltuiti bani pe alimente procesate sau preambalate care pot fi etichetate organice. Bine, ingredientele pot proveni dintr-o sursa de incredere, dar cantitatea de procesare (plus toate suplimentele adaugate precum zaharul) inseamna ca pur si simplu nu merita leul.

Va sugeram sa cumparati mereu proaspete de pe piata fermierilor, unde puteti pune intrebari despre produs. In acest fel, puteti fi 100% sigur de ceea ce cumparati. Cumparaturile in acest fel nu sunt minunate doar pentru portofel, ci sunt mult mai bune pentru animale, mediu si, in cele din urma, pentru sanatatea ta.