Cele mai bune laptopuri de astazi

Desi uneori nu vrem sa dam foarte multi bani pe un laptop nou ne uitam la cele mai bune laptouri de pe piata pentru a putea sa ne dam seama cat de avansat este acest domeniu si pentru a fi cat mai aproape de noile tehnologii platind un pret mai mic sau potrivit bugetului nostru. In randurile de mai jos nu ne propunem sa face un top pentru ca ar fi irelevant atata timp cat nevoile noastre sunt diferite. Ne propunem doar sa facem o lista cu unele dintre cele mai bune laptopuri care exista pe piata la ora actuala.

HP Spectre x300 este unul dintre acestea. Cea mai recenta versiune este foarte subtire, iar acest lucru ar trebui sa fie un plus insa exista persoane care se plang de faptul ca nu are prea multe porturi. Chiar daca nu are nici o iesire HDMI si nici suport pentru card SD, laptopul este destul de performant, extrem de portabil si cu o autonomie peste media multor laptopuri.

Microsoft Surface Pro 4 are un pret de doua ori mai mic si se apropie foarte mult ca performanta de Spectre. Vorbim de fapt de un hibrid pentru ca nu este doar un laptop ci si o tableta. Se poate indeparta tastatura astfel incat putem folosi doar tableta. Ecranul este tactil si are 12,3 inch, iar rezolutia este 2736×1824.  Procesorul este un Intel Core i5-6300U de 2,4 GHz. Memoria RAM este de 8 GB, iar memoria interna de 256 GB.

Dell XPS 13 2-in-1 este tot un fel de laptop care se transforma in tableta doar ca tastatura nu se mai desprinde de ecran insa poate fi transformata in suport. Ecranul este tactil si nu avem neaparat nevoie de tastatura pentru a folosi laptopul. Display-ul are 13,3 inch si o rezolutie de 1920×1080. La fel ca Surface Pro 4 foloseste tot un procesor Intel Core insa de doar 1,3 Ghz. Memoria RAM si memoria interna este de 8, respectiv 256 GB.

Razer Blade Stealth se incadreaza cam in aceleasi caracteristici precum cele ale modelului de la Dell. Are ecranul tactil insa pus intr-o lista cu laptopuri din aceeasi categorie tastatura Chroma il scoate categoric in evidenta. Este iluminata si poate afisa milioane de combinatii de culori in variante diferite.

Dupa cum spuneam la inceput acestea sunt doar o parte dintre cele mai bune si mai dorite laptopuri din ziua de astazi. Ele practic ne arata trendul pe urmatorii ani. Observam ca toate au ecrane tactile si probabil in viitor vor incepe sa dispara cele cu ecrane clasice. Tastatura este in general utila celor care folosesc laptopul pentru a se juca sau pentru a scrie. In alte scopuri ne putem lipsi cu usurinta de ea.

Observam de asemenea ca noile laptopuri sunt din ce in ce mai subtiri insa acest lucru nu inseamna ca in viitor se va pune accent prea mult pe acest aspect deoarece lipsa porturilor poate fi o problema. Unii dintre noi chiar avem nevoie de cat mai multe porturi si am fi dispusi sa alegem un laptop cu o grosime mai mare in detrimentului unuia ultraslim.