Cele mai inovatoare tehnologii care au revolutionat sistemele de securitate

Metodele clasice de monitorizare au evoluat considerabil in ultimii ani, iar interesul pentru securitate aprinde imaginatia multora dintre cei care se ocupa cu dezvoltarea acestei nise. Nevoile din ce in ce mai diversificate ale clientilor au dictat aparitia a numeroase tehnologii care mai de care mai sofisticate.

Cele mai noi dotari ale sistemelor de supraveghere reusesc sa ii convinga si pe scepticii in ceea ce priveste avantajelor, pe care le prezinta instalarea unor camere video.

1. Monitorizare pe frecventa radio

Probabil ca multi dintre voi ati auzit deja de acest tip de sistem, folosit cel mai frecvent de unitatile militare, pentru a identifica mai usor si mai eficient eventualii intrusi. Reprezinta instalarea unor dipozitive profesionale confectionate astfel incat sa reziste chiar si celor mai potrivnice conditii meteo. Pe noapte, pe ceata, pe ploaie sau pe ninsoare abundenta, aceste camere pot detecta prezenta unor intrusi in timp util, pentru a fi luate masurile necesare.

Functioneaza pe baza unor unde radio si este un sistem incorporat, asa ca totul va fi testat inainte de montare.

2. SafeZone

Acesta poate sa fie considerat unul dintre acele sisteme de supraveghere cu adevarat performante infricosatoare pentru infractori. De ce? Pentru ca pe langa obisnuita functie de captare de date vizuale, reuseste sa calculeze si sa ofere detalii ample despre fiecare obiect din perimetrul de filmare. Acest tip de tehnologie SafeZone semnaleaza imediat prezenta unei arme in posesia unui intrus, dar si forma sau marimea acesteia. Odata detectate toate elementele periculoase, sistemul activeaza alarmele de interior si blocheaza caile de acces intr-o cladire sau intr-o incapere. Exact ca in filmele cu agenti secreti.

3. DVTel 4K

Se pare ca acest tip de sistem de monitorizare video se afla inca in faza de testare si urmeaza sa fie lansat in curand pe piata de nisa. Avantajul acestor camere de supraveghere se concretizeaza in claritate, care defineste chiar si cele mai mici detalii. Capacitatea vizuala de care dispune aceasta tehnologie este de 4 ori mai mare decat a unui sistem obisnuit de inalta clasa, ce are o rezolutie de 1080p. Impresionant, nu?

Prin urmare, informatia vizuala furnizata poate ajuta mai bine la identificarea anumitor indivizi si astfel se pot compara trasaturile acestuia cu o baza de date existenta.

4. 360 – IQ

Sistemele de supraveghere video traditionale functioneaza in principal pe baza unui cablu coaxial, care transmite semnal catre o unitate de stocare sau catre un dispozitiv de vizualizare. Intr-o era in care smartphone-ul domina orice domeniu, era si timpul sa apara o tehnologie avansata, care sa conecteze camerele video la un telefon de acest tip. Mai mult, cu doar cateva atingeri poti obtine imagini la 360 de grade, pentru ca poti conecta pe un singur ecran multiple dispozitive.