Cheesecake de dovleac
Odata cu venirea anotimpului tomnatic, dovlecii incep sa se coaca si sa devina o sursa principala pentru realizarea unor deserturi delicioase. V-am pregatit o reteta speciala pentru cheesecake cu dovleac.
Crusta
1 cana pecana
1/2 cana de faina
1/2 ceasca zahar brun
1/2 cana de biscuti zdrobiti
2 linguri de unt moale
1 galbenus
Adaugati alimentele intr-un mixer si mixati pana cand se face un amestec omogen sub forma de pasta.
Umplutura
32 de grame de crema de branza la temperatura camerei
2 cesti (1 lingura de zahar brun)
5 oua mari
3 linguri de faina
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita de ghimbir
1/4 lingurita de nucsoara
1/4 lingurita de mandarina
1/4 lingurita de sare
2 linguri de vanilie
2 pungi de dovleac (2 cani dupa stoarcerea lichidului)
2 linguri de bourbon
Preincalziti cuptorul la 325 F. Indepartati sau presati lichidul din dovleac. Luati piureul de dovleac si puneti-l pe mai multe straturi de prosoape de hartie, acoperiti cu mai multe straturi si stoarceti lichidul.
Amestecati impreuna faina cu mirodeniile intr-un vas mediu.Apoi adaugati compozitia in piureul de dovleac impreuna cu vanilia si bourbon.
Beateti ouale. In vasul mare (mixerul se utilizeaza) amestecati branza crema si zaharul brun pana cand amestecul este complet cremos si neted. Adaugati treptat amestecul de dovleac pana cand este complet incorporat.
Asezati forma de placinta rotunda amestecul de crusta si tasati-l bine, precum la tarta. Adugati apoi crema de dovleac. Tava se pune intr-o tava mai mare plina cu apa la cuptor pentru a se coce intr-un mod uniform
Coaceti timp de 1½ ore. Opriti cuptorul, deschideti usa cuptorului. Lasati cheesecake sa stea pentru o ora. Scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca pe masa pana cand se raceste complet Asezati-l apoi in frigider si dupa o ora puteti sa -l savurati.