Cine conduce PSD?

Am vrut sa incep altfel acest text dar am citit toate comentariile scrise de voi in ultimele ore si m-am razgandit. Desi nu sunt de acord cu toate cele afirmate de prietenul meu Daniel A., Bibliotecaru, Ina, Olimpiu, Darius F trebuie sa recunosc faptul ca “simtiti” lucrurile foarte bine. Chiar daca unii se chinuie sa ascunda sub pres realitatea si sa manipuleze, lucrurile incep sa se vada. Si daca nu facem ceva rapid chiar or sa vina la vot doar rudele noastre, asa cum bine spunea Ina. Pai cine sa mai aibe incredere in actualul PSD cand nici macar proprii membri nu mai au?

Va spuneam zilele trecute ca Liviu Dragnea a imaginat un clasament cu rezultatele organizatiilor din 25 noiembrie, in asa fel incat judetul sau sa fie pe primul loc. Stiti de ce a facut asta? Ca sa aibe un punct de plecare in negocierile pentru obtinerea fondurilor de la guvern. A chemat fiecare organizatie in parte si le-a spus: voi ati obtinut un scor prost conform tabelului meu. Drept urmare nu puteti avea pretentii pentru a obtine finantari prea mari pentru proiectele primarilor vostri. Cine poate sa ia insa cele mai mari sume? Judetul Teleorman desigur.

Cum putem avea noi pretentia sa redevenim cel mai mare partid din Romania cand ziarele povestesc pe larg despre cum s-au purtat negocierile dintre PNL si PSD. Despre cum Mircea Geoana a venit cu un mesaj si a intrat Viorel Hrebenciuc peste ei, a dat cu usa de perete si a venit cu un alt mesaj.

Cum poate un partid sa spuna ca este condus cand secretarul sau general nu este luat in seama de nici un presedinte de organizatie? Cand Liviu Dragnea numeste secretari executivi in functie de cati bani lasa la sediul central? Cand mare parte din cei care sunt in actuala conducere nu au obtinut nici macar 20% la alegerile din 25 noiembrie? Cand Vanghelie iese dupa sedintele de la partid si trage concluziile ca un adevarat purtator de cuvant? Si cate si mai cate…

In timp ce la Bucuresti lucrurile sunt vazute si descrise in cele mai calde culori si se lauda unii pe altii, in teritoriu oamenii sunt mult mai realisti. La Targu Jiu, de exemplu, primarul Florin Carciumaru va castiga din primul tur probabil. Asa cum probabil vor mai fi si alte cateva cazuri (Radu Mazare la Constanta, de exemplu). Dar nu pentru ca Mircea Geoana conduce bine partidul, Titus Corlatean este un bun secretar general, Liviu Dragnea a castigat alegerile la Teleorman iar Hrebenciuc negociaza bine cu PNL. Ci pentru ca omul se scoala in fiecare dimineata la 6 si merge sa controleze tot ce misca in oras si tine de primarie. Asa cum bine spuneati si voi partidul mai are unele castiguri si din inertie. Dar incet, incet se vor consuma si ultimele resurse. Si oamenii astia se vor satura sa tina in spate tot acest haos de la Bucuresti…