Cresterea populatiei afecteaza planeta

Pamantul moare. Cel putin, asta spun principalii experti din lume. Dar ce se intampla exact si de ce este o afacere atat de mare?

Ce se intampla?

Faptul este ca fiecare parte a Pamantului a fost deteriorata intr-o masura si, desi natura a fost responsabila pentru unele dintre aceste probleme (vulcani care emit carbon in atmosfera, porcii care elibereaza fosfor prin excretie etc.) distrugerea mediului a fost cauzate aproape in intregime de oameni. De fapt, multi oameni de stiinta cred ca Pamantul se afla in mijlocul celei de-a sasea extinctii in masa si, spre deosebire de cele cinci extinctii anterioare, care au fost probabil cauzate de impactul asteroizilor, vulcanismul masiv sau schimbarile climatice extreme, aceasta este cauzata de oameni.

Cresterea populatiei

In anii 90, oamenii de stiinta de mediu Dr. Mathis Wackernagel si Dr. William Rees au estimat ca oamenii folosesc resursele Pamantului cu 50% mai repede decat sunt reinnoite, calculand ca populatia umana va avea nevoie de 2 Pamanturi pentru a-si sustine populatia si consumul pana la anul. 2030. In esenta, planeta se straduieste sa sprijine cei 7 miliarde de oameni care o locuiesc deja, iar o populatie in crestere (cuplata cu consumul ulterior) va avea consecinte grave asupra planetei.