Cum procedati sa aveti un EQ ridicat

Invatati-o prin a fi constient de sine, practicand folosind conceptele si ajustand-o dupa cum este necesar si ascultati-i bine pe ceilalti si ceea ce au nevoie si cautati. Exista multe carti si mai multe informatii pe Internet despre EQ. Trebuie doar sa fie studiata si invatata. Daniel Goleman a scris cartea initiala despre EQ acum 20 de ani.

Iata cateva modalitati de a incepe sa invatati despre EQ si de a dobandi Inteligenta Emotional:

· Incercati sa deveniti un bun ascultator. Practicati pe cineva, doar ascultand ceea ce au de spus si asteptati sa le raspundeti pana cand este potrivit dupa ce au terminat.

· Decideti ca, indiferent de ce se intampla in cursul zilei, este o alegere sa ramaneti rece, grijuliu si sa luati decizii importante inainte de a reactiona sau de a decide ce sa faceti. In general, veti lua decizii mai bune daca luati un timp de gandire mai degraba decat reactionati

· De exemplu, daca cineva v-a ranit, asteptati o zi si veti lua o decizie mai buna cu privire la modul in care doriti sa o faceti.

· Faceti o lista de lucruri noi pe care doriti sa le indepliniti si sa le lucrati zilnic. Acest lucru va va intari increderea si va va da un impuls. O actiune este o cheie mai degraba decat sa vorbim. Intelegerea nu este suficienta. Este ceea ce produce cresterea si rezultatele.