Cum putem sa prevenim aparitia depresiei

Exista cinci ingrediente cheie care unesc fortele pentru a ne supraincarca creierul si pentru a crea aceasta stare de panica. Daca putem recunoaste ca se construiesc in interiorul nostru, unele schimbari mentale simple ne pot reseta mintile si pot impiedica anxietatea sa izbucneasca in crize mentale pline de viata, care pot pune viata in pericol:

1. „OMG!” moment
Prima distorsiune care apare atunci cand primim o veste proasta este ca neinflamam impactul pe care il va avea asupra viitorului nostru. Numesc aceasta mentalitatea „OMG” – si cel mai bun mod de a o depasi este oferindu-ti un control bun si ferm al realitatii.

Revalorizati situatia si implicati-va intr-o discutie de sine pozitiva. Daca va preocupa economia, intrebati-va cati bani aveti nevoie pentru a trai o viata placuta si identificati cel mai bun rezultat realist daca ajungeti in faliment. Spune-i creierului  ca viata va continua; incat chiar si in cel mai rau caz, nu va fi atat de rau.

Poate chiar ia in considerare sa razi de reactia creierului tau. Transforma acel „OMG” catastrofal intr-un „LOL” realist.

2. Hipersensibilitate
Simtirea consumata de catastrofa iti va pune creierul in modul de hiper-vigilenta. In aceasta stare mentala, fiecare lucru mic are potentialul de a te indeparta. Cum de pe pamant poti fi de asteptat sa iei o decizie sanatoasa cand chiar si cea mai mica denivelare a vitezei arata ca Muntele Everest?

Cercetarile arata ca hiper-vigilenta poate fi cauzata de evitarea amenintarii efective. Asadar, in loc sa ignorati sau sa prezentati gresit situatia voastra volatila, este posibil sa aveti pur si simplu nevoie sa va confruntati cu temerile dvs. si sa nu le permiteti sa se suprainflate. Ganditi-va la el ca la vizionarea unui film de groaza: in timp ce va puteti simti uluit de ceea ce se intampla pe ecran, va reamintiti in permanenta ca de fapt nu va confruntati cu o amenintare imediata.

Intr-adevar, care este cel mai rau care ti s-ar putea intampla in aceasta situatie si cum au prosperat alte persoane atunci cand se confrunta cu scenarii similare? Chiar daca pierzi totul, mai ai un maestru constructor in interiorul tau care iti poate reasambla viata.