Cum putem salva natura

  1. Folositi genti pentru cumparaturi reutilizabile. Pungile de plastic nu sunt biodegradabile, ceea ce inseamna ca natura nu le poate descompune si deseori ajung sa distruga habitatele animalelor sau caile navigabile poluante. In schimb, folositi o punga sau o punga de panza atunci cand faceti cumparaturile alimentare.
  2. Pacheteaza-ti Errandurile. Daca stiti ca veti avea mai multe treburi pe parcursul unei luni, incercati sa le faceti pe toate simultan – va va economisi bani si va va ajuta mediul.
  3. Folositi becuri fluorescente compacte. CFL-urile sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decat becurile incandescente obisnuite. Desi pot fi mult mai costisitoare, folosesc cu 75% mai putina energie decat becurile obisnuite si dureaza de 6 ori mai mult.
  4. Vot. Intr-o tara in care cetatenii isi aleg reprezentantii, este important sa alegeti persoane care au interesul dvs. cel mai important. Deoarece starea mediului afecteaza toata lumea de pe Pamant, este necesar sa votam pentru politicienii pasionati de protejarea planetei.
  5. Sariti apa imbuteliata Optati pentru o sticla de apa reutilizabila pentru a economisi bani si pentru a ajuta mediul. In plus, apa de la robinet este deja strict monitorizata de guvern, astfel incat apa imbuteliata nu este neaparat mai sigura.
  6. Pastrati electronice vechi. Deseurile electronice reprezinta o preocupare din ce in ce mai mare, mai ales cand tarile industrializate trimit electronice vechi catre tarile sarace, daunand atat persoanelor sarace care le salveaza, cat si mediului care trebuie sa sustina deseurile. Incercati sa nu treceti la cea mai recenta versiune a niciunui gadget pe care il aveti daca dispozitivul pe care il detineti continua sa functioneze bine. Daca trebuie, totusi, sa depuneti versiunea veche la un centru de colectare a deseurilor electronice.
  7. Creste-ti propriul aliment. A avea propria gradina este o modalitate excelenta de a manca organic, de a evita alimentele modificate genetic si de a reduce nevoia de echipamente agricole poluante si de metode de irigare.