Cum sa evitati un consum mare de zaharuri

 

Sucuri de fructe
Chiar si sucul proaspat contine zahar. Evident, veti obtine si sucuri din fructe si este un pahar plin de zahar, apa si niste nutrienti activi. Ce zici de sucurile concentrate? Aparent, ele au indulcitori sintetici care sunt cu siguranta rai pentru dvs.

Cum sa eliminati complet: In loc sa beti doar suc de fructe, ar fi mai bine sa consumati in schimb un fruct intreg. In acest fel, veti obtine substantele sale nutritive din fibre.

Sosuri 
Incercati sa cititi etichetele dressings si sosuri preferate – sos de gratar, ketchup, vinaigrette si asa mai departe. Veti fi surprinsi de continutul lor de zahar! De exemplu, intr-o sticla de ketchup, 1/4 din acesta este zahar.

Cum sa eliminati complet: Cautati optiuni mai bune, dar verificati si ingredientele pentru zaharuri adaugate. Apoi exista sos fierbinte, otet, salsa si ierburi si condimente. Atata timp cat veti invata cum sa le utilizati, veti obtine aroma pe care o doriti cu zahar adaugat.

Iaurt
Desi aceasta este o hrana foarte hranitoare din cauza probioticelor prezente, sunteti considerat a fi luat in considerare. De exemplu, la fel ca si in cazul altor produse cu continut scazut de grasimi, si in cazul iaurtului cu un continut scazut de grasime se adauga mult zahar pentru a avea aroma.