Cum sa repari un flex nefunctional

Polizorul unghiular s-a dovedit a fi una dintre cele mai de incredere aparate electrice atunci cand vrei sa te implici la modul serios in proiecte personale. Totusi, aceasta incredere nu-si mai are rostul daca aparatul da gres in a te ajuta sa termini ce ti-ai propus. De aceea e bine sa stii si sa poti sa rectifici orice problema care ar putea sa apara.

Flexul nu porneste

Daca pornesti polizorul unghiular si observi ca nu se intampla nimic, problema s-ar putea sa aiba loc la nivelul cablului de alimentare sau al sursei de curent. Cand vine vorba de un polizor unghiular electric, acesta poate functiona fie cu baterii, fie cu cablu. Verifica bateriile si vezi daca nu cumva au ramas fara energie sau s-au defectat. Inlocuieste-le daca este absolut necesar. In cazul polizorului unghiular cu cablu, verifica-l si vezi daca nu cumva este rupt sau desprins.

Miscari lente ale lamei de taiere

Pe polizor-unghiular.ro se spun ca beneficiile unui polizor unghiular nu vin doar de la materialul din care este realizat discul de taiere, ci si de la viteza de rotatie a acestuia. Atunci cand ceva impiedica discul sa se invarta la viteza lui normala, acesta nu va functiona niciodata la capacitate maxima. Verifica si asigura-te ca discul este atasat corespunzator de acel ax. Daca e cazul poti sa apelezi la cateva chei pentru a strange putin sistemul de prindere in cazul in care este slabit.

Polizorul unghiular scoate fum

Desi un flex, in mod normal, scoate doar scantei si arunca particule din materialul taiat, ar trebui sa-ti faci griji atunci cand flexul incepe sa scoata si fum. Acest lucru se poate datora depunerilor de rugina sau alte resturi. De indata ce incepi sa vezi ca flexul scoate fum, e important sa opresti cat se poate de repede flexul, sa-l scoti din priza si sa cureti toate componentele sale pentru a te asigura ca aceasta problema nu se repeta.