Cum sa spargi o nuca de cocos…

Bun venit la primul episod din seria “Cum sa…” – e deopotriva un ghid ce va sfatuieste sa faceti asa sau sa NU faceti asa. Poate noi am fost mai ghinionisti cand am trecut la fapte si lucrurile ar sta altfel daca voi ati incerca ce am incercat si noi. Sa trecem la “ghid:”

…sau cum sa te chinui pana te apuca dracii incercand sa faci asta. Asa-vara am cumparat o nuca de cocos cu Lemonade, mai bine cumparam un ananas, dar daca n-am avut minte, ce sa-i faci. Eram foarte entuziasmati ca avem o nuca de cocos, dar trebuia sa o mai si spargem ca sa ne bucuram de ea.

Am ajuns acasa si ne-am uitat indelung la ea ca sa vedem daca gasim un raspuns cu privire la mister. Viata ei/lui se anunta a fi lunga, asa ca i-am dat si un nume: “Mitch.” L-am asezat pe masa si ne tot uitam la el, ne zambea. Ne-am gandit ca am putea sa spargem una din cele 3 buline si sa scoatem laptele pe acolo. Lemonade a scos un topor in arc de cerc. Bine ca avea niste colturi foarte ascutite. Si da-i… si da-i… si da-i… Pana am spart o bulina din aia. Socul vietii! Sa ii fubipt pe astia de la Kaufland, ca vand nuci defecte care nu au lapte.

Trebuia sa profitam cumva de faptul ca Mitch are acum o gura si i-am infipt o tigarica in gura, ce chipes era. N-a avut timp sa o savureze pentru ca aveam alte planuri pentru el. Am cautat pe net niste informatii despre cum poti sparge o nuca si am inteles cate ceva, sau asa credeam.

1. Se spunea ca e indicat sa o lovesti pe una din linii (are o linie de imbinare sau ceva pe ea, nu stiu cum se numeste, dar se pare ca e un punct sensibil) de o muchie solida. Ma uit eu prin dormitor, nu vad prea multe, biroul, biblioteca si patul. Ma uit prin sufragerie, n-am vazut decat un dulap. Intru iar in dormitor si ma loveste o idee, tocul usii. Stiam eu ca e rezistent si ma asteptam sa faca treaba. Lemonade se uita cam chioras la mine, dar am aliniat nuca pe muchia tocului usii, am lovit de cateva ori incet si apoi am izbit-o tare. Rezultatul n-a fost cel asteptat: nuca a ramas intreaga, pe mine ma dureau mainile de la soc si Lemo mi-a tinut morala pentru ca am ciobit tocul.

2. Am cautat alta metoda, sa o spargi cu un topor pe linia respectiva. Hai sa facem si asta. Nu pot sa spun ca nu era ceva periculos, mai ales cand incerci sa tii in mana un obiect rotund si sa il mai si lovesti cu toporul. Am lovit cu coltul intr-un punct de cateva ori pana am facut o gaura si asa am continuat 50% din drumul liniei, problema, de fapt problemele erau altele: mi-a luat cam 30 de minute sa fac asta, am facut foarte multa mizerie in balcon (kudos for me, n-am stat in sufragerie ca prostii) si zgomotul era infernal. Ma intreb ce o fi zis crizata de la etajul inferior.

3. N-a mers nici asa, eram deja disperati. Am gasit apoi metoda ce nu putea sa dea gres. Sa o izbim de pamant. Nu parea greu, doar ca a trebuit sa iesim afara si sa ne indepartam de bloc pentru a putea face asta. L-am pus pe Mitch in 2 sacose (Lemonade n-a vrut sa-mi dea decat una dar i-am spus ca n-o sa reziste), le-am apucat bine si pac, am izbit-o de pamant. O secunda mi-a luat sa ajung si eu pe jos de ras. Sacosele erau goale si aveau o gaura rotunda la un colt. Nuca era imprastiata pe o raza de 5 metri si nici atunci nu era sparta bine. Am adunat-o de pe jos si am mers acasa. Acolo am reusit sa o rupem in bucati mai mici.

Epilog: Ne-am gandit ce sa facem cu ea, insa pe moment o lasasem intr-un castron. Macar de nu o lasam pe jos, langa birou. In 10 minute am uitat de ea, apoi am mai trecut pe acolo de cateva ori si am gasit bucatile a dou azi dimineata. Mucegaite si bune de nimic. Tot mai bine era cu ananasul.