Cum sa te pregatesti pentru casatorie

De unde stii cand esti gata sa te casatoresti? De unde stii cand l-ai gasit „pe EL”?  Acestea sunt intrebari grele care ii fac pe multi sa se lupte. Cu toate acestea, exista cativa pasi pe care ii puteti face pentru a raspunde la aceste intrebari si pentru a va pregati cel mai bine pentru casatorie.

Cercetatorii au descoperit ca nu exista o potrivire perfecta pentru o persoana. In schimb, exista aproximativ sapte „probleme perpetue” care nu vor avea o rezolutie intr-o relatie, desi problemele specifice variaza in functie de cuplu. Acestea pot fi diferente in ceea ce priveste religia, cresterea copilului sau delegatia. Din aceasta aflam ca accentul nu se pune pe gasirea potrivirii perfecte, ci pe gestionarea conflictelor care trebuie sa apara intr-o relatie.

Alege pe cineva cu care poti sa traiesti
Nu vreau sa sparg bulele tale romantice de inspiratie de la Hollywood. Dar, in mod clar, asta inseamna ca trebuie sa gasim pe cineva cu problemele cu care putem trai. Puneti-va intrebari si incercati sa aflati ce ati putea suporta si ce nu.  Pentru a va asigura ca aceasta compatibilitatea este posibila, alegeti pe cineva a carui problema perpetua o puteti gestiona in raport cu propriile dvs. nevoi.

Fiti curiosi
Cuplurile care se lupta tind sa nu se intrebe reciproc intrebari de mare interes. Inainte de nunta este important sa explorati cine sunteti ca oameni. Iata cateva intrebari deschise pentru a incepe: „Unde va vedeti voi in cinci ani? Care sunt cateva dintre visele tale acum? Cum intentionati sa va ocupati de concediu cu familia? Care sunt unele lucruri care lipsesc in viata ta? Fii curios. Aflati despre unul pe celalalt. Parteneriatele de succes se bazeaza pe o baza solida de prietenie. Utilizati intrebari ca cele de mai sus ca un instrument nu numai pentru a cunoaste mai bine potentialul dvs. partener, dar si pentru a pastra iubirea in viata pentru anii urmatori.