Cum se distruge o viata in doua minute

Aseară am asistat la un dialog halucinant. Unde? Într-o cofetărie, în care intrasem să cumpăr vreo 6 amandine, şi orice ar mai fi vrut şi nea Hao (eram în formă maximă şi aveam o poftă nebună deciocolată).
No, se pare că mai nou, cofetăriile sunt un loc ideal pentru jepcărit sau făcut tranzacţii. Când am înaintat spre vitrina cu prăjituri, undeva în dreapta mea era o masă, la care stăteau un puşti de nici 18 de ani însoţit de un prieten pe o parte, şi un samsar gras şi urât însoţit de paznicul lui, pe altă parte.

– Băi deci îţi dau bani dacă vrei, dar aşa pentru câteva zile.
– Da Carlos, da. Eu am nevoie doar aşa…..să îmi fac o plăcere, pot să ţi-i dau şi mâine înapoi! (ştia şi el că minte)
– Bă deci nu pentru o săptămână sau ceva, să moară mama!
– Nu frate, nu, pentru câteva zile…
– Bă să moară mama, eu nu dau decât de pe o zi pe alta!
– Eu îi vreau până ….pe 15.
– Păi ce faci mă, 10 zile?!?!
– Nu Carlos, sunt 5 frate…
– Bine mă, până pe 15. Ce-mi dai la ei?
– Păi zi cât vrei.
– …… Îmi dai 30 de sute.
– 30? Sunt mulţi mă Carlos…
– Nu e mă mult, eşti nebun? Să moară mă-sa de nu asta e pentru tine că îmi eşti prieten.
– Băi Carlos, e mult frate să mor…
– Bine, 25 de sute. Hai, bagă-i şi să mergem.
– Eu mă gândeam la 200…
– Cââât? Nu frate sămoară mama, eşti nebun??? 25 de sute!
– Băi, e mult mă…
– Frate la cazino le du la ăia 300 cu 450 a doua zi, 500 cu 700 a doua zi. La tine îţi iau doar 25 de sute că te cunosc! Şi ţi-i las şi 5 zile!
– Băi Carlos, e mult mă …(deja stătea cu banii împrumutaţi în mână, ştiind că nu mai are cum să îi dea înapoi fără să îşi ia vreo 5 picioare în cap şi să se facă de râs).
– 25 de sute mă! Hai bagă-i şi să mergem!
– Băi Carlos, înţelege-mă frate şi pe mi…
– Bă! 25 de sute! Bagă-i mai repede şi haide!

Şi uite aşa, încă un copil şi-a distrus viata în doar 2 minute, sub ochii mei. A băgat banii pentru jocuri în buzunar, gândindu-se deja cu tristeţe la cum o să facă rost de dobânda care i se ceruse pentru cinci zile mai târziu. Habar nu avea că tocmai a intrat într-un cerc vicios care se va strânge uşor uşor în jurul lui şi din care nu va mai putea ieşi niciodată.

Grasul care tocmai câştigase 250 de RON nefăcând nimic a plecat satisfăcut la treaba lui, ştiind că în cartier e ca în Junglă: câştigă cine e mai puternic. Sentimentele nu există.

Un sfat: decât să vă apucaţi de jocuri de noroc, mai bine tăiaţi-vă venele. Sau băgaţi-vă un pix în cur. În ambele situaţii o să doară mai puţin, oricum.