Cum stabiliti locatia ideala pentru nunta dumneavoastra?

Cand incep cautarile pentru restaurantul de nunta? Aceasta ar fi una dintre intrebarile prezente inca de timpuriu pe buzele celor care urmeaza sa isi uneasca destinele pentru totdeauna, intrebare care infatiseaza un raspuns nu tocmai la indemana celor ce mai au doar cateva luni pana la ziua nuntii. Care este motivul lor de ingrijorare?

Majoritatea restaurantelor primesc rezervari chiar si cu un an si jumatate – doi inainte de evenimentul respectiv, tocmai pentru ca binecunoscutul calendar al nuntilor este unul restrans, cu nu foarte multe weekend-uri la dispozitia indragostitilor. Asadar, dumneavoastra ar trebui sa va cautati acel restaurant nunta mult visat cel putin cu un an inaintea nuntii, stabilind intre timp restul detaliilor care acompaniaza receptia: tematica evenimentului, coloristica decorului sau specificul meniului. In plus, trebuie sa raspundem la intrebarea „Cum alegem restaurantul potrivit pentru nunta?”. Si aici, raspunsurile sunt influentate de mai multe aspecte:

Delimitarea spatiala. Este foarte important sa va decideti daca nunta dumneavoastra va avea loc intr-un spatiu restrans, mai precis un restaurant intim si degajat, sau intr-un spatiu liber.Ultima optiune mentionata este deosebit de ofertanta pentru aceia care doresc sa ofere unicitate nuntii lor, organizandu-si evenimentul pe plaja, intr-un parc, pe marginea unui lac autohton sau chiar pe platoul muntilor.

Regiunea in care doriti sa fie amplasata locatia. Spre exemplu, daca resedinta partenerilor si a majoritatii invitatilor este reprezentata de orasul Ploiesti, atunci cu siguranta nunta dumneavoastra ar trebui sa fie organizata intr-un restaurant elegant din imprejurimile sau chiar din centrul acestui oras. Un local sofisticat, cu o ambianta generala exclusivista este reprezentat de celebrul restaurant Acapulco – dispunerea sa in centrul orasului Ploiesti oferindu-i accesibilitatea de care aveti atat de mare nevoie.

Tematica nuntii. Este posibil ca anumite locatii sa fie mlt mai potrivite pentru tematica pe care doriti sa o implementati la nunta dumneavoastra, atat prin specificul bucatariei, cat si prin design-ul propriu zis al ambientului. Aici ne raportam deopotriva la maniera in care este amplasat mobilierul, la decorul de drept al restaurantului, dar si la disponibilitastea personalului de  a va ajuta sa imprimati o „aura personalizata” evenimentului.

Care sunt aspectele la care ar trebui sa fim atenti in momentul in care alegem locatia?

Nu trebuie sa omitem eventualele prognoze meteo sau, cel putin, temperaturile care vor predomina in respectiva perioada a anului. Spre exemplu, daca data nuntii se regaseste pe undeva pe la sfarsitul lunii septembrie sau incepului lunii octombrie cel mai probabil ar trebui sa uitam de optiunea unei nunti in aer liber.

Avantajul restaurantelor clasice din punct de vedere organizatoric. Desi pare incipient sa va ganditi la asta, dumneavoastra trebuie sa tineti cont de faptul ca un restaurant respectabil poate sa puna la dispozitie un meniu complet, atat cu mancare delicioasa cat si cu bauturile rafinate apreciate de publicul lanrg, aspect care ar trebui sa il rezolvati pe cont propriu in contextul unei nuntii in aer liber.

Nu in ultimul rand, luati in calcul resursele financiare de care aveti nevoie pentru a imprima locatiei respective tematica pe care o doriti la nunta. Daca decorul este unul rafinat prin definitie, atunci lucrurile isi vor gasi mai rapid o rezolvare, insa daca spatiul este golas munca dumneavoastra se va dubla, sau poate se va tripla.