Cum te ajuta atentia si constientizarea – III

5. Face sa devina in mod natural lideri.
Marii conducatori se conduc pe ei insisi si pe ceilalti in locuri si situatii grozave. Ei inteleg unde trebuie sa mearga ceilalti oameni si cum pot ajunge cel mai bine acolo, pentru ca stiu unde trebuie sa mearga ei insisi si cum sa ajunga cel mai bine .

A fi constient te ajuta sa te intelegi pe tine, te va ajuta sa intelegi alte persoane. Te va ajuta sa fii clar, empatic si calm.

Conduceti prin exemplu, mai degraba decat incercand sa fortati oamenii sa faca ceea ce doriti sa faca.

6. Te va ajuta sa devii mai decisiv.
Luam decizii mari si mici mai bune atunci cand suntem atenti, deoarece in aceasta stare suntem mai conectati cu oamenii cu care lucram si pentru care suntem mai conectati cu sarcinile noastre de lucru.

Cand suntem atenti, ne concentram in mod natural pe a raspunde cerintelor noastre reale de sarcini, deoarece nu suntem distrasi de ideile noastre despre cererile noastre de sarcini.

Nu pierde timpul incercand sa eviti greselile la locul de munca; evita conditiile care duc la greseli. In mod natural luam decizii bune atunci cand le luam cu o minte linistita si concentrata.

7. Va imbunatati atat relatiile personale, cat si cele profesionale.
Una dintre cele mai mari cauze ale stresului si nefericirii sunt relatiile noastre cu ceilalti, inclusiv relatiile noastre de lucru. Ne conecteaza cu cine interactionam cu adevarat, mai degraba decat cu ideile noastre despre ei ca oameni. Mindfulness ne ajuta sa lucram cu oamenii, nu impotriva lor.

Tratati oamenii la locul de munca ca si cum i-ati vedea pentru prima data si permiteti-le sa va surprinda fericit.