Cum tratați comentariile negative?

Acum să fim sinceri, cui i-ar plăcea să vadă că la el pe blog apar numai comentarii negativiste, asupra unei postări scrise de voi? Mie, de exemplu! De o bună perioadă de timp am încercat să analizez de ce persoanelor cărora li se aduce un „NU” nu știu să-l interpreteze ca pe ceva benefic pentru ei.

M-am confruntat și încă mă confrunt cu asta. Mulți într-adevăr nu știu să reacționeze când văd un „NU” la ei pe blog sau nu știu să dea un argument solid care să-l facă pe cel ce își susține afirmația că greșește. De multe ori, acest lucru se întâmplă așa subit. Eu îmi susțin punctul de vedere (Contra de exemplu acum) iar dacă nu este pe placul Bloggerului respectiv, ajunge în SPAM sau Trash.

Explicații pentru asta? Bineînțeles că nu sunt, există numai un sigur motiv: Bloggerului respectiv nu-i place să vadă un comentariu negativist și punct, și de cele mai multe ori, de ce? Pentru simplul fapt că nu pot aduce un argument care să mă facă să-mi schimb părerea, sau, pentru faptul că acel Blogger vrea numai să fie aclamat pentru activitatea ce-o desfășoară, dar să ne revenim, nu toate-s roz oameni buni.

M-am gândit la câteva sfaturi, pe care le ofer tuturor ce vor să știe cum să interpreteze un comentariu negativist și cum să reacționeze la o discuție în contradictoriu, deoarece după cum v-am spus, bineînțeles, cel mai ușor este să spuneți și voi NU însă care-i ideea? Să-l fac pe cel ce își susține părerea că greșește sau să mă dau după degete? Mulți preferă varianta 1.

Încercați să acceptați aceste comentarii

Asta este regula numărul 1. Este imposibil ca toți ce frecventează blogul vostru să fie de acord cu toate afirmațiile ce le susțineți, sau, mai mult de atât, în cazul blogurilor populate de „lingăi” să spun așa în căutare de Backlink-uri, care sunt de acord cu orice, și bloggerul respectiv se va învăța așa, și va reacționa extrem de ciudat la primul comentariu negativist, logic.

De multe ori, un comentaiu negativist este un nou punct de plecare și se pare că mulți nu-și dau seama de asta! Adică, dacă eu susțin o afirmație, în contradictoriu cu subiectul respectiv, am toate șansele să DEZVOLT acel subiect pe mai multe laturi, poate unele pe care le-a omis bloggerul, dar se pare că el nu știe asta.

Un comentariu negativ nu se poate trata prin simplul NU sau neaprobarea lui ori mutarea lui în SPAM, sau, se poate trata astfel de cei ce nu pot oferi un argument solid după cum am mai spus. Cel mai bine este să încercați să explicați și să vă susțineți punctul de vedere! Mai mult de atât, eu apreciez persoanele ce vin cu un argument chiar și nevativist, deoarece și acestea vă pot fi de folos dacă șitiți cum să le interpretați.

Respectați-vă comentatorul

Atâta timp cât el și-a pierdut câteva minute să scrie un comentariu decent, pentru a-și susține părerea, acceptați-o într-un mod politicos, apoi, dați-i explicațiile de rigoare și contraziceți-l dacă este nevoie, bineînțeles, aducând afirmațiile necesare.

Nu este suficient să-i aprobați comentariul și să începeți cu insulte „Ești prost, nu este așa, nu știi nimic, dute ****”, etc, știți foarte bine la ce mă refer. Acestea nu fac altceva decât să vă sape propria groapă și să vă denigreze reputația.

Întotdeauna se poate adapta zicala: „Clientul nostru, stăpânul nostru” și de aici eu am învățat să RESPECT DECIZIA FIECĂRUIA. Poate n-ar fi rău dacă ați face-o și voi.

Înțelegerea comentariului și mai ales, de ce?

În cazul în care persoana nu aduce suficiente argumente pentru a-și susține afirmația, face-o voi, întrebând de ce susține ceea ce susține. Este mult mai important ca persoana respective să se facă înțeleasă decât să-i răspundeți clar și hotărât cu un NU. Mai mult de atât, folosiți asta ca pe o oportunitate de a dezvolta subiectul și a face rost de nou conținut util, bazat pe argumente.

Învață când să spui nu și când să te oprești!

Dacă vezi că persoana respective nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă argumentele aduse și este fixist asupra numai ce susține, poate că este cazul să puneți piciorul în prag. Aduceți-I un ultim argument și dacă nici acum nu-l va accepta, acceptați-le decizia, fie ea una proastă. Trebuie să știți să puneți capăt unei discuții în contradictoriu fără a aduce vreo insultă și singura armă fiind un argument solid.

Sfatul meu

Încercați să acceptați un comentariu negativist. Asta vă arată respectful față de persoana care și-a susținut punctual de vedere la un articol de-al vostru. Este mult mai important să-i faceți să înțeleagă decât să le tăiați macaroana cu un NU. În cazul în care nu funcționează, lăsați-i să-și susțină punctul lor de vedere, chiar și cu argumente nefondate.