Dă-mi toamnă!

Ti-ai dat seama. Decorul de aici e compatibil. Si va fi. Trei luni. Se va potrivi mai mult cu ce ti-am povestit. Te va chema acasa mai des, din zi, intr-un Septembrie. Poate sunteti altii sau aceiasi. Eu n-am plecat niciodata. Anul asta nu iti promit nimic. Am sa-mi permit sa-ti cer, de dragul anotimpului. De dragul fiecarui cuvant ce l-ai crezut. Asa ca, toamna asta nu pastra amintirile de care iti amintesti prea rar.

Prefera macar o data in viata, o iubire marunta si putina, decat una mare care-I o iluzie. Aminteste-mi ca oamenii nu lupta pentru fericire. Ci pentru a nu fi singuri cu fericirea. Spune-mi ca esti unul dintre strainii care nu s-a inchis in el, prefacandu-se ca traieste. Promite-mi ca toamna asta pe care o vezi tot anul in mine n-o s-o cheltui pentru paza viselor. Ia-ti angajamentul ca ii revezi pe cei de departe.

Si ca vei strange in brate tot ce ti-a lipsit. Asigura-ma ca fiecare Septembrie va deveni mai frumos. Promite-mi ca vei face un lucru pe care il urasti, unul pe care il iubesc cei din jur si inca unul pe care altii il asteapta.

Cu mine aici sau nu, spune-mi ca o sa incerci aromele mele, ca vei merge descult pe frunze, ca vei ramane in ploaie. Ca de ziua mea vei alege ceva special pentru tine. Ca trei luni n-o sa mai existe un Dar, caci vei profita de sansa din drum. Promite-mi ca o sa iubesti mai apasat ca alta data. Pentru toate, voi fi aici. Sa-ti cant, sa-ti scriu, sa-ti marturisesc, sa te rog, sa te cert, sa te iert, sa te astept. Nu-mi ura o toamna frumoasa. Traieste-o cu mine, prin mine! Cat poate costa un bob?