De ce să-ţi faci un site cu filme online?

Pentru că aşa fac toţii autonumiţii freelanceri, care speră să spargă piaţa de entertainment din ţara mioriţei. Vorbea Dojo odată de un site din afară pentru care plăteai 9 dolari pe lună si aveai filme la discreţie, cu un buffering care se măsura în ducerea paharului de suc la gură şi-un streaming de zile mari. Da mari, nu glumă.

Am văzut c-au apărut şi pe la noi, ca ciupercile pe lângă balegile vacilor puturoase, într-un câmp plin de dădăţăi (mascorilentus cinebabrua – plantă singuratică ce trăieşte în aerul nepoluat de pe Gorganele Draşovului legendar), o grămăjoară mare de site-uri care trag tare (prost) după niscaiva reclamă şi te îmbie cu formate HD ale serialelor la mare modă.

M-am decis într-o zi să văd ce e de capul unora. Deschid vplay.ro. Aparent cool. În realitate, un mare balon de săpun. Promisiuni deşarte. Streaming comparabil cu fâsurile mămăligii când o mesteci cu lingura de lemn. M-am bucurat ca avea si House. Deschid un episod – şoc – alt film. Deschid altul – şoc – blochează mozilla. Altul – streaming ca la Europa liberă, când bruiau preşedinţii de ceape receptoarele cu sticle de mercur.

Ăsta are ceva filme mai degajate, dar streamingul vine de pe Cuca Măcăii. Ăstalaltu` te duce la fiecare click pe categoria de filme din stanga-sidebar pe nişte reclame bosumflate cu target către şomerii care au de gând să-şi cumpere Dacia Duster cu bani de pe net. Ăsta are potenţial, da` cred ca n-are cine să se ocupe de spinarea lui. Toate promit HD si subtitrare inclusă. Ca un bonus pe care ţi-l dă supermarketul de pe colţ căruia i-ai cumpărat ultima găleată de plastic şi penultima varză de pe raft – un talon pentru Marea Tombolă în care s-au pus în joc premii constând în castraveţi muraţi şi damigene de păstrat apa grea.

Bă băieţi, eu n-am nica împotriva voastră, dar am un net bunicel, deci nu săriţi la jugulară, că UPC e băiat cuminte şi muncitor. Vroiam să vă trag nişte trackbackuri (ie, şi ce dacă nu v-aduc page rank?) pe blog, dar m-aţi dissapointed cu laudele HD şi cu streaming de la bunica. Ştiţi, HD nu înseamnă High Definition. HD înseamnă High Definition la o anumită rezoluţie (în general foarte mare), la un anumit număr de linii de imagine (peste 720p) şi un refresh sănătos ca pita cu slănină mâncată vara pe câmp.

M-aţi omorât cu SEO. Aţi încălţat google-ul cu “filme online gratis”, “gratis filme online”, “cinema online” (poate “cineva online”), “filme online moca” sau “download serialul preferat”. Ăsta e SEO de Cucuteni. Veniţi şi voi cu o Tărtăria şi mai vorbim. Ca să nu mai punem pe masă filmele cu piele multă (vedeţi că n-am zis filme porno?, deşi puteam să zic – mă omoară google acum cu key-ul ăsta, o să-mi fac autoflood), care abundă pe faţa internetului ca ardeii pe o pizza de prost gust.

Deci dacă faceţi o treabă, faceti-o mare şi dacă vă doare şi burta, aţi putea face chiar un 6D norocos. Dacă o faceţi moale a la stropitoarea din grădină, deschideţi mai larg geamul de la baie când uploadaţi torentele trecute prim 4567 de codecuri.