De ce trebuie sa cumparati mereu carne organica

Daca sunteti ingrijorat de sanatatea dvs., alimentul numarul unu pe care ar trebui sa il cumparati ecologic trebuie sa fie carnea. Exista o multime de motive pentru care acest produs ar trebui sa fie intotdeauna in cos, indiferent de pret.

Antibiotice
Regulamentele stipulate de Departamentul Agriculturii al prevad ca fermierilor le este interzis sa administreze antibiotice tuturor animalelor crescute la standarde organice. S-ar putea sa credeti ca acest lucru nu este mare, dar exista o multime de dovezi care sugereaza ca medicarea regulata a animalelor sanatoase cu aceste medicamente face mult mai mult rau decat bine.

Ca si in cazul oamenilor, utilizarea excesiva a antibioticelor inseamna ca anumite tulpini de bacterii pot deveni rezistente la medicamentele care au functionat in trecut. Ingrijorarea este ca, deoarece multe dintre antibioticele administrate in mod obisnuit la animalele crescute comercial sunt similare in natura cu cele utilizate la om, exista ingrijorarea ca am putea crea „superbuguri” care, in cele din urma, nu vor mai raspunde la tratamentele pe care le avem disponibile.

Din fericire, FDA incepe incet sa-si dea seama de daunele cauzate de aceasta utilizare nediscriminatorie a antibioticelor si incearca sa remedieze. Din pacate, acest lucru poate fi prea putin, prea tarziu, iar criticii spun ca noile linii directoare pot fi inca deschise abuzului. Din acest motiv, daca va ingrijoreaza sanatatea buna, trebuie sa va intrebati cu seriozitate daca merita cu adevarat sa mancati carne neecologica.

Hormoni de crestere
Nu ar trebui sa ne ingrijoram doar problema antibioticelor. Multe animale de ferma comerciala primesc in mod obisnuit implanturi hormonale pentru a le incuraja sa se ingrase intr-un scurt de timp. Desi FDA are instructiuni detaliate pentru cantitatile acceptabile care pot fi gasite in produsele din carne, exista inca o mare controversa cu privire la efectele potentiale asupra sanatatii umane.

Deoarece acesti hormoni sunt perturbatori endocrini, este dificil sa stii ce inseamna expunerea la aceste substante chimice pe o perioada lunga pentru bunastarea ta. In special pentru femeile insarcinate si copii, acesta este un motiv sigur pentru care carnea ar trebui sa fie intotdeauna un aliment pe care ar trebui sa il cumparati organic.