Deseuri multe, specii de animale si plante din ce in ce mai putine
Pierderea biodiversitatii si disparitia speciilor
Oamenii au distrus numeroase habitate de animale si plante din cauza consumului de resurse, a agriculturii si a industrializarii. Distrugerea padurilor, contaminarea sistemelor marine si manipularea terenurilor in scopuri agricole si industriale au inlocuit si / sau au eliminat habitatele animale. In 2007, Amhed Djoghlaf, seful Conventiei Natiunilor Unite privind diversitatea biologica, a declarat urmatoarele:
„Intr-adevar, traim cel mai mare val de disparitii de la disparitia dinozaurilor … In fiecare an, intre 18.000 si 55.000 de specii dispar. Cauza: activitatile umane. ”
Deseuri
Oamenii care traiesc in societatea occidentala sunt risipitori in mod natural: hartie, resturi de produse alimentare, garnituri de curte, electronice vechi, ambalaje, metale, etc. Practic, tot ce poate fi achizitionat vine cu un fel de ambalaj sau ambalaj care este aruncat. Daca nu sunt gestionate corect, deseurile pot emite toxine periculoase in mediu, pot dauna habitatelor animale si pot polua terenurile si apa. In plus, exista deseurile industriale care sunt emise din fabrici, activitati miniere, agricultura, extractia petrolului si alte procese. Industria americana genereaza aproape 8 miliarde de tone de deseuri in fiecare an, majoritatea fiind apa uzata. Gestionarea deseurilor umane va fi, fara indoiala, un domeniu de ingrijorare in anii urmatori, datorita cresterii populatiei si a consumului uman.