Despre intretinerea si coafarea parului cret si ondulat

Contrar asteptarilor, parul cret nu reprezinta cea mai apriga dorinta a publicului feminin, ba chiar anumite femei inzestrate cu o asemenea podoaba capilara se gandesc constant la maniera in care si-ar putea schimba temporar sau definitiv structura firului de par. In loc sa va supuneti parul la astfel de proceduri si tehnici de coafura cel mai bine ar fi sa va documentati referitor la modalitatile in care puteti induce o alta directie esetetica parului dumneavoastra. Fara dar si poate este mult mai usor sa ingrijiti parul drept insa daca oferiti o atentie corespunzatoare firelor buclate o sa aveti parte de look-ul mult visat care va genera complimente constante din partea celor din jur.

Daca ar fi sa alegem cel mai problematic aspect pe care il expune firul cret atunci discutia ar migra spre modul in care se comporta podoaba capilara in contextul unor conditii meteo nu tocmai favorabile, precum precipitatiile din anotimpurile intermediare. In momentul in care sunt atinse de picaturile de ploaie firele au tendinta de a se increti si mai tare, insa nu intr-o maniera tocmai placuta ci intr-un mod dezorganizat. Purtarea unor accesorii de par se poate dovedi de asemenea o alegere nu prea potrivita pentru persoanele care detin bucle impresionante pentru ca firul afiseaza o fragilitate iesita din comun si este foarte predispus deteriorarii. Nu se poate afirma faptul ca utilizarea unei bentite sau a unui elastic este nociva insa ar fi de preferat sa purtati parul natural, fara sa il strangeti cu diverse clame si accesorii, iar in momentele de cumpana sa aplicati pe intreaga sa lungime un produs cosmetic organic, precum masca sau balsamul de par.

Cateva dintre problemele pe care le expune parul cret sunt legate de predispozitia sa spre uscare, deteriorare sau tendinta de a-si pierde stralucirea naturala care i-ai oferi cu totul un alt look. Explicatia cu tenta „medicala” este reprezentata de faptul ca scalpul nu produce o cantitate suficienta de sebum in cazul parului cret, iar acea cantitate limitata nu reuseste sa fie distribuita si fluidizata uniform pe toata lungimea parului. Exceptand modul negativ in care poate evolua daca este supus la ploi si vant parul cret nu reactioneaza propice nici in cazul in care este vopsit. Nu se recomanda schimbarea culorii naturale insa pentru acele femei care doresc sa isi revitalizeze look-ul exista metode prietenoase de colorare, care implica substante mai degraba organice.

Femeile putin mai „norocoase” sunt acelea care detin parul usor ondulat, nu incretit in stil african. In prima situatie sunt mult mai usoare interventiile dintr-un salon de coafura, parul reactionand bland la aparate precum ondulatorul sau placa. Nu se poate spune acelasi lucru referitor la parul cu bucle foarte mici, care nu poate fi coafat cu usurinta nici macar de persoanele care dispun de multa experienta in domeniu si care au urmat un curs avansat de hair styling. Pe langa investitiile in produse organice de ingrijire a parului va trebui sa va ganditi la o metoda practica menita sa va ajute sa va aranjati singura parul. Pe de-o parte, poti urma si tu un curs de coafura destinat incepatorilor si poti ajunge sa devii chiar parte componenta din aceasta industrie sau poti miza pe sfaturile si suportul estetic al unui specialist.