Despre patrunjel si ciuperci

Pătrunjelul este acea bălărie care creşte peste tot. Si pe care unii o mănâncă. Eu nu prea mănânc pătrunjel, că nu-mi place. Nici mărar, îmi apar bube de la mărar. Calitatea principală a pătrunjelului este, după cum spuneam, omniprezenţa. Unde te întorci, pătrunjel. Pătrunjelul pe care il descriu este un pic ciupercă, deci vorbim despre un mutant.

Am observat că pătrunjel-ciuperca se găseşte, mai nou, şi în lumea miraculoasă, roz şi euforică a internetului. Domnul Pătrunjelo-Ciupercă sau Doamna Pătrunjelo-Ciupercă este acela care comentează tot timpul. Prost. Din plictiseală. Din lipsa de a comenta lucruri care îi privesc. Cum internetul este miraculos, roz şi euforic, toată lumea poate face ce doreşte, corect? Corect. Nu, nu, fără atât timp cât nu-i deranjează pe restul. Că nu eşti la volan. Activitatea preferată a pătrunjelo-cupercii este aceea de a privi ce fac alţii şi a comenta. Aia nu e bine. Nici aia. E de căcat. Totul e de căcat. Eu n-aş face aşa ceva, e de căcat.

Chestiunea interesantă este că lucrurile se fac cu un scop. Totul are un scop. Eu vreau să ştiu de ce Pătrunjelo-Cipuercă n-are un scop. Sună bine Pătrunjelo-Ciupercă-Cat? Sună bine.