Duios Crinu absenta…

Liderul deputaţilor PNL, Crin Antonescu, nu a participat la niciun vot în sesiunea parlamentară de toamnă, reiese dintr-un studiu realizat de IPP, ultimul vot la care Antonescu figurează ca prezent datând din 17 aprilie 2007.

Pe locul secund al topului deputaţilor care au absentat de la vot în Camera Deputaţilor se află social-democratul Gabriel Oprea, cu o prezenţă de doar 2,39%, şi Dan Ioan Popescu, care a votat doar în 3,69 dintre proiectele de legi.

La polul opus se află liberalul Gheorghe Gabor, cu o prezenţă de 98,92%, el nevotând, practic, cinci proiecte legislative. Gabor este urmat în topul deputaţilor care participă la şedinţele în plen de doi independenţi, respectiv Mihail Claudius Zaharia (98,7%) şi Corneliu Momanu (98,48%).

La Senat, social-democratul Octav Cozmâncă are cel mai ridicat grad de absenteism la voturile din plen, cu o prezenţă de doar 0,34%.

În topul celor care absentează de la lucrările în plen ale Camerei superioare a Parlamentului se mai regăsesc şi trei lideri de partide, respectiv Mircea Geoană (1,72%), Corneliu Vadim Tudor (3,45%), şi Marko Bela (6,90%), dar şi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, cu 4,83% prezenţă.

Independentul Mihai Ţâbuleac (95,86%) şi democraţii Gheorghe David (93,45%) şi Ivan Cismaru (92,76%) sunt senatorii care au un grad ridicat de participare la voturile din plen.

„Ca o concluzie, parlamentari cu o vizibilitate foarte mare în mass media participă foarte rar la vot, în timp ce parlamentari cu o vizibilitate redusă sunt prezenţi la vot”, a declarat Doru Franţescu, coordonator programe IPP, citat de mediafax.ro.

El a mai spus că 50 de deputaţi, printre care Gheorghe Albu (PD), Viorel Hrebenciuc (PSD), Miron Mitrea (PSD) şi Varujan Vosganian (minorităţi naţionale) nu au adresat nicio întrebare sau interpelare Guvernului.