E PUR şi simplu

Duminică, purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a declarat că până în acel moment nimeni nu şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PC, dar cei care doresc să facă acest lucru mai au timp până luni la ora 24.00.

Iată că azi a şi apărut un candidat: preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Florin Serghei Anghel.

Cunoscut publicului în special prin demisia vocală din PNL, în septembrie 2005, şi când după ce i-a tatonat pe pedişti, la refuzul acestora, s-a reîntors în PUR (PC).

 „Cel puţin până în 2008 voi rămâne în Alianţa D.A., pentru că vreau să continuăm ceea ce am început. Ceea ce am făcut în fruntea consiliului judeţean cred că este vizibil pentru oricine şi de aceea nu îmi este teamă că aş putea fi schimbat din funcţie, mai ales că sunt un lupăator de felul meu. Vom merge în Partidul Democrat la fel de deschişi cum am făcut-o atunci când am trecut de la PUR la PNL. Nu putem fi acuzaţi de cine ştie ce interese atât timp cât nu vom pune condiţii pentru o funcţie sau alta. Aşa am făcut şi când am intrat in PNL, dar acolo am fost uşor, uşor marginalizaţi şi chiar mi s-a făcut greaţă de situaţia creată, aşa că am plecat din organizaţia Prahova a PNL”, a spus Anghel la vremea respectivă.

Interesele sale PURe pot fi evidenţiate prin firmele sale ce lucrează în special cu bani publici: SC Fibec SA, SC Fibec Construct Sa, SC Fildas 95 SRL, SC Travesti SRL, SC Cristal Jupiter SA, SC GST&T SA, SC Romanarg T&S SRL, SC Grinseg Construct SRL, SC Segana Construct SRL, SC Fibec Holding SA, SC Casimiro SA.

Paralel cu această evoluţie, Florin Anghel a achiziţionat, la scurt timp după ce a devenit preşedintele Consiliului Judetean Prahova, nenumarate bunuri, terenuri, imobile şi şi-a alimentat conturile în mai multe bănci cu sume importante. Astfel, Anghel şi soţia sa au cumpărat un teren de 14.200 de mp în Câmpina, un teren de 461 mp pe Litoral, în Năvodari, precum şi un teren de 590 mp în Pipera, în apropierea casei lui Gigi Becali. La categoria imobile, familia preşedintelui CJ Prahova a intrat în posesia, prin cumpărare, a unei case de 859 mp situată în Câmpina, a uneia de 800 mp în Năvodari şi a unei vile de 311 mp în Voluntari.

smart guess: Greaţa pare a fi un sindrom ce-i marcheazp pe  conservatorii puri: a lui Voiculescu de doasare, a lui Anghel de marginalizare etc.