Efectele colei dietetice asupra organismului – II

3. Probleme renale
Un studiu publicat in Jurnalul Clinic al Scolii Medicale Harvard al Societatii Americane de Nefrologie a descoperit ca femeile care beau 2 sau mai multe doze de cola pe zi aveau mai multe sanse sa sufere o scadere a functiei renale.

4. Obezitatea
Mai multe studii au aratat o asociere cu persoane care beau cola dietetica si sindrom metabolic.

Pentru a spune intr-un alt mod, consumatorii de cola sunt mai susceptibili sa fie obezi, au tensiune arteriala ridicata, colesterol ridicat si o talie mai mare. Destul de ironic ca se numeste cola „dieta”, nu-i asa?

5. Dinti rai
Desi sifonul obisnuit poate fi mai rau pentru dinti, cola dietetica poate face in continuare daune. Aciditatea ridicata a colei alimentare determina eroziune, rezultand dinti slabi, urati si nesanatosi.

6. Livrare inainte de termen
Intr-un studiu realizat pe aproape 60.000 de femei insarcinate, cercetatorii au descoperit ca acele femei care beau cola dietetica aveau un risc crescut de nastere inainte de termen. Nu a contat daca femeile au supraponderale sau greutatea obisnuita.

Si ghiciti ce au mai gasit? Nu a existat nicio corelatie pentru nasterea prematura si femeile care beau cola obisnuita, indulcita cu zahar…. Exista in „dieta” ceva care provoaca aceasta problema.