In seara aceasta am reusit sa vad un film pe care imi doream sa il vad de cateva luni. Din lipsa de timp si din motive de aglomeratie la mall am tot amanat momentul, pana am avut sansa sa intru in posesia lui, pe dvd. Dincolo de conflictele politice si de semnificatia religioasa a acestui film, Cate Blanchett face un rol extraordinar si merita din plin Oscarul pe care l-a primit.

Pe langa incarcatura istorica, filmul surprinde si latura sensibila a reginei, supranumita si “regina virgina”. Dragostea ei pentru Sir Walter Raleigh reprezinta episodul cel mai romantic al vietii sale si subliniaza trecerea sa de la statutul de muritoare indragostita, la cel divin. Nu intru in prea multe amanunte. Va las sa descoperiti singuri acest film. Este o productie care merita sa fie vazuta. Mie mi-a placut foarte mult.

P.S. Vreau sa urez si eu sarbatori fericite tuturor celor care in aceste zile sarbatoresc Pastele. Si nu in ultimul rand, m-am bucurat sa vad numarul mare de comentarii la postul despre posibila nominalizare pentru primaria Bucuresti. Am citit absolut toate mesajele voastre si mi-au placut foarte mult, dar nu am sa mai scriu nimic despre subiect, pana cand lucrurile nu se vor lamuri intr-un fel sau altul.