Florile interioare si sanatatea mintala – III

2. Purificati aerul
Este incredibil cum oamenii par sa fie parteneri buni cu plantele. Oamenii respira oxigen si elibereaza gaze nocive numite dioxid de carbon. In acelasi timp, plantele iau aceste gaze daunatoare si le transforma in oxigen pur proaspat, ajutand oamenii sa respire. Aceasta inseamna ca plantele fac cel mai bun purificator de aer.

Prin procesele sale naturale, plantele pot elimina substantele chimice toxice din aerul interior . Substantele chimice precum tigarile, vopseaua si alti solventi ar putea provoca probleme respiratorii persoanelor care le vor respira. Se crede, de asemenea, ca plantele si florile elibereaza vapori de apa, care pot creste umiditatea aerului.

3. Va poate stimula sanatatea mintala
Trairea unui stil de viata ocupat poate fi stresanta, ceea ce poate duce la probleme de sanatate mintala. Daca lucrati intotdeauna ore lungi sau va ocupati de copiii si parintii varstnici, energia dvs. ar putea fi epuizata, lasandu-va epuizat. Se crede, de asemenea, ca prea mult stres poate duce la o stare continua de anxietate si depresie.

Pe partea luminoasa, florile ar putea fi de mare ajutor pentru a usura gandurile negative. Mirosurile si frumusetea lor s-ar putea sa te vindece de orice presiune mentala pe care ai putea sa o experimentezi. Un exemplu ar fi floarea soarelui. Esenta sa este gandita pentru a reconstrui stima de sine, a-ti echilibra ego-ul si a-ti debloca bunatatea si intelepciunea.