Folosirea placilor creponatoare

Multe fete au inceput sa foloseasa aceste placi inca de dinaintea liceului, deci la o varsta foarte frageda. Tin minte ca erau acele placi de la Conair care, de fapt, erau multifunctionale, putand fi folosite si pentru indreptare, creponare sau mici onduleuri.

Creponarea e o “problema” destul de delicata pentru unele fete. Sa iti creponezi parul intr-o zi oarecare si sa nu incerci sa te comporti de parca ai fi intr-o permanenta sesiune foto poate fi o adevarata provocare.

Pentru a-ti crepona parul ai nevoie de urmatoarele “unelte”:

  1. o placa de creponat parul;
  2. un piepten pentru sectionarea si descurcarea parului;
  3. un fixativ bun;
  4. o sticla cu apa cu pulverizator;
  5. agrafe de par;

La fel ca si cu orice alt aparat pentru hairstyling, trebuie sa incepi prin a spala parul si a-l usca dupa. De asemenea, parul trebuie sa fie tratat cu o solutie sau un spray pentru protectie impotriva caldurii. Adu-ti aminte ca acea caldura produsa de o placa de creponat va fierbe practic orice picatura de apa din parul tau, deci coafura ta nu are cum sa arate impecabil atata timp cat inca exista apa in par.

Atunci cand parul este spalat, tratat cu solutiile necesare si uscat, separa-l in sectiuni mai mici pentru a-ti fi atat tie mai usor sa-l creponezi, cat si aparatului. Trebuie sa ai inca de la inceput o idee despre cum ai vrea sa arate coafura finala.

De asemenea, incearca sa-ti imparti parul in sectiuni care sa te avantajeze si sa-ti permita sa finalizezi  coafura cat mai repede. Singura regula este ca sectiunile de par sa fie mai inguste decat lungimea placii creponatoare si sa nu fie foarte groase.