Freespeech, solutia biometrica pentru identificare pe baza vocii

În mod obişnuit, atunci când un client contactează o bancă în vederea accesării contului, acesta este obligat să se identifice prin intermediul unei serii de întrebări de securitate – ceea ce este cunoscut în industrie sub denumirea de „autentificare bazată pe cunoştinţele de bază”.

Această serie de întrebări consumatoare de timp poate conduce la frustrarea clienţilor – în cazul în care aceştia nu îşi amintesc răspunsul la întrebări, intervine imposibilitatea autentificării. Chiar şi în momentul în care un client reuşeşte să îşi acceseze contul, dar revine cu un telefon câteva minute mai târziu, procesul întrebărilor intruzive este reluat.

Pentru a rezolva această problemă, Nuance Communications a implementat soluţia Voce Biometrică Nuance FreeSpeech, prin care unui client îi este recunoscută identitatea prin verificarea vocală.

În momentul în care un client contactează telefonic banca în vederea accesării contului, acesta este angajat într-o conversaţie de 20-30 de secunde cu un agent din cadrul serviciilor pentru clienţi. În acest timp, tehnologia de Voce Biometrică Nuance FreeSpeech este utilizată în vederea comparării vocii clientului cu amprenta vocală unică din dosar şi semnalării tacite către reprezentantul băncii în momentul în care identitatea clientului a fost verificată. În cazul în care acesta nu este recunoscut de către sistem, agentul băncii poate face trecerea către procesul de autentificare tradiţională bazată pe cunostinţele de bază.